Medvedev odbrusio Sunaku: Britancima je bolje da konačno odu sa Folklandskih ostrva i vrate ih Argentincima

20.12.2022

14:29

0

Bivši predsednik Rusije nazvao je Anglosaksonce licemerima u objavi na svom kanalu na Telgramu

Medvedev odbrusio Sunaku: Britancima je bolje da konačno odu sa Folklandskih ostrva i vrate ih Argentincima
Copyright Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Bivši predsednik Rusije i trenutni zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev reagovao je na izjavu premijera Velike Britanije Rišija Sunaka.

On je na samitu Zajedničkih snaga za brzo delovanje koji je u ponedeljak održan u Rigi izjavio da bi bilo koji ruski unilateralni poziv na prekid vatre bio "potpuno besmislen u trenutnom kontekstu".

- Rusija bi to iskoristila da se pregrupiše, da ojača svoje snage. Pravih mirovnih pregovora ne može biti dok se ruske snage ne povuku s ukrajinskih okupiranih teritorija. Naša kolektivna odlučnost ne dovodi se upitanje. Podržavamo Ukrajinu i nastavićemo to da radimo. To je prvo i osnovno, jer je bezbednost Ukrajine i naša bezbednost - izjavio je Sunak.

Medvedev je na ove reči odgovorio na svom kanalu na Telegramu.

- Svi britanski političari su retki licemeri. Mladi premijer dosad nekarakterističnog prezimena za Veliku Britaniju rekao je da nema pregovora dok Rusija ne povuče svoje trupe iz Ukrajine i to usprkos činjenici da Anglosaksonci svuda govore da će Ukrajinci sami odlučiti hoće li da pregovaraju sa nama ili ne. To je laž, dvoličnost i nečuveni cinizam. Britancima je bolje da konačno odu sa Folklandskih ostrva i vrate ih Argentincima - napisao je on.

- Folklandska ostrva su deo Argentine, a ne Britanije! I čestitam argentinskim momcima na zasluženoj fudbalskoj pobedi. Nastavite dobar rad i u spoljnoj politici - dodao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike