Upriličen beli marš u čast mučki ubijenoj Vanesi (14) iz Francuske: Majka u suzama prvi put govorila javno o stravičnom zločinu (FOTO/VIDEO)

28.11.2022

11:38

0

Autor: V.B.

Povorka, u kojoj je bilo oko 3.000 ljudi, išla je do Vanesine škole, ispred koje je tinejdžerka i nestala

Upriličen beli marš u čast mučki ubijenoj Vanesi (14) iz Francuske: Majka u suzama prvi put govorila javno o stravičnom zločinu (FOTO/VIDEO)
Beli marš u čast Vanesi iz Francuske - Copyright Profimedia

Francuska javnost ne miruje od kada je kao bomba odjeknula vest da je Romen Ševrel (31) tinejdžerku Vanesu (14) oteo, silovao a zatim i ubio, samo mesec dana nakon gnusnog ubistva devojčice Lole (12).

Vanesa je oteta na putu od škole do kuće u gradu Tonenu kada ju je Ševrel naterao da uđe u njegov automobil.

Telo je ostavio u napuštenoj kući, ali je policija uspela brzo da ga identifikuje uz pomoć nadzornih kamera.

Profimedia
 

- Kada je policija došla da ga uhapsi u njegovom stanu u gradu Marmandu, rekao je da "zna zašto su ovde" i priznao je zločin - rekao je tužilac.

U petak je u francuskom gradu Tonen održan beli marš u znak sećanja na tragično stradalu devojčicu, a njena majka se tom prilikom prvi put javno obratila svima.

Prethodni dani su za majku žrtve, Jeni Paole, koja je poreklom iz Kolumbije bili najteži u životu, a uz nju su sve vreme bila njena deca Boris i Sara.

 

 

 

Povorka, u kojoj je bilo oko 3.000 ljudi, išla je do Vanesine škole, ispred koje je tinejdžerka nestala u petak, 18. novembra.

Nakon službe u crkvi, gde je sveštenik rekao da nema mesta za osvetu i mržnju, beli kovčeg je spušten u pogrebno vozilo, dok je veliki broj građana i učenika čekao ispred crkve.

Profimedia
 

Porodica je tada odlučila da se pridruži belom maršu. Tokom marša, ljudi su gledali sa prozora ili balkona u znak podrške nastradaloj Vanesi.

 

 

Na kraju marša, ispred škole, majka je prvi put govorila javno sa gradonačelnikom Danteom Rinaudom-

Ona se kroz jecaje i suze "zahvalila svim ljudima koji su u ovom trenutku uz nju" i dodala da nema reči i da je bol preveliki.

- Želim da pravda bude zadovoljena i da se ovako nešto više nikome ne dogodi.

Profimedia
 

Usledio je minut tišine, nakon čega su pušteni baloni, a okupljeni su aplauzom podržali porodicu na kraju okupljanja.

Porodica će ove nedelje biti u Granadi, u Španiji, gde će Vanesu ispratiti na poslednje počivalište.

Podsetimo, pre samo mesec dana u Parizu je ubijena devojčica Lola (12) čije je telo pronađeno u sanduku u dvorištu njene zgrade. Uhapšena je Dabija B. (24) alžirskog porekla koja pati od brojnih duševnih poremećaja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike