Zbog klizišta u Iskiji proglašeno vanredno stanje: Blizu 200 osoba ostalo bez krova nad glavom, spasioci neumorno traže nestale (FOTO/VIDEO)

27.11.2022

21:10

0

Autor: V.B.

Strahuje se da su nestale osobe zatrpane pod nanosima blata i u ruševinama

Zbog klizišta u Iskiji proglašeno vanredno stanje: Blizu 200 osoba ostalo bez krova nad glavom, spasioci neumorno traže nestale (FOTO/VIDEO)
Klizišta u Iskiji - Copyright AP Photo/Salvatore Laporta

Italijanska vlada proglasila je danas vanredno stanje na ostrvu Iskija, nadomak Napulja, koje je dan ranije pogodilo veliko klizište u kojem je jedna osoba poginula, a za desetak se još uvijek traga.

Pronađeno je telo jedne žene, a desetak ljudi, među kojima ima dece, prijavljeni su kao nestali u lučkom gradiću Kazamičol.

Strahuje se da su nestale osobe zatrpane pod nanosima blata i u ruševinama, s obzirom da su urušene mnoge zgrade i kuće, a automobili potopljeni.

Vatrogasci su uspeli da spasu i dve osobe iz automobila koji je jurio prema moru. Svuda su vidljivi ostaci automobila i autobusa smrskanih silovitošću klizišta i kamenja.

Spasioci su koristili male buldožere za raščišćavanje blata i odrona, dok istovremeno italijanski mediji prenose da se kopanje na nekim lokacijama nastavlja ručno, kao i da su dovedeni timovi ronilaca.

Podsećanja radi, telo Eleonore Sirabela (31) pronađena je u blatu, nakon što su spasioci delimično uspeli da raščiste teren, a za njenim suprugom se još traga.

Brojni prijatelji tragično nastradale žene opraštaju se od nje dirljivim porukama na mrežama. "Bila je divna osoba, puna ljubavi, ovo je tragedija", pišu oni.

Za sada je potvrđeno da su 164 oosbe ostale bez krova nad glavom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike