Crni bilans zbog klizišta u Italiji: Telo žene (31) pronađeno u blatu, traga se za dve porodice sa decom - spasioce ometa jaka oluja (FOTO)

27.11.2022

09:25

0

Autor: V.B.

Struja je prekinuta u pogođenom području, a oko 30 porodica zaglavljeno je u svojim domovima

Crni bilans zbog klizišta u Italiji: Telo žene (31) pronađeno u blatu, traga se za dve porodice sa decom - spasioce ometa jaka oluja (FOTO)
Klizište u Iskiji - Copyright AP Photo/Salvatore Laporta

Stravična oluja u Italiji, napravila je na ostrvu Iskija veliku pometnju, kada je zbog ponovnih pokretanja klizišta nestalo 13, a poginulo osmoro ljudi.

U međuvremenu, urušeno je na desetine zgrada i kuća, dok su brojni automobili poplavljeni. 

 

Međutim, crni bilans tokom noći je porastao, nakon što je mlada žena pronađena u blatu, dok se za dve porodice sa decom još uvek traga.

 

 

Telo Eleonore Sirabela (31) pronađena je u blatu, nakon što su spasioci delimično uspeli da raščiste teren, a za njenim suprugom se još traga.

Brojni prijatelji tragično nastradale žene opraštaju se od nje dirljivim porukama na mrežama. "Bila je divna osoba, puna ljubavi, ovo je tragedija", pišu oni.

Printscreen/YouTube
 

Spasioci pokušavaju da pronađu još 11 osoba za koje se sa sigurnošću zna da su nestale. 

U pitanju je jedna petočlana porodica sa detetom, kao i bračni par sa novorođenčetom.

 

 

Spasilačke napore tokom noći ometale su kiša i jak vetar, koji su takođe odložili trajekte koji su dovozili pojačanje iz čak četiri italijanska regiona.

Ministar unutrašnjih poslova Mateo Pjantedosi ranije je upozorio da su ljudi zarobljeni u blatu, rekavši da je to „veoma ozbiljna“ situacija i apelovao da niko ne izlazi iz kuće.

Struja je prekinuta u pogođenom području, a oko 30 porodica zaglavljeno je u svojim domovima u zaseoku Lako Ameno, gde se, kako se izveštava, srušilo nekoliko zgrada.

- Situacija je komplikovana, kuće su iščupane zbog klizišta - rekao je šef policije Ticijano Lagana.

Poznata po prirodnim toplim izvorima, Iskija inače ima oko 20.000 stanovnika i popularna je među italijanskim i stranim turistima. Trajekti za i sa ostrva su obustavljeni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike