Tinejdžerka (19) izrazila želju da posmatra pogubljenje svog oca: Uputila jasan zahtev sudu, pa istakla zašto je to za nju važno

23.11.2022

12:13

0

Autor: V.B.

Ona je tek nedavno dobila mogućnost da uopšte kontaktira sa ocem za vreme služenja njegove kazne

Tinejdžerka (19) izrazila želju da posmatra pogubljenje svog oca: Uputila jasan zahtev sudu, pa istakla zašto je to za nju važno
Ilustracija - Copyright Profimedia

Kevin Džonson iz Misurija, koji je 2005. godine osuđen na smrtnu kaznu zbog ubistvo policajca, trebalo bi da bude pogubljen u utorak, 29. novembra.

Džonsonova ćerka, Kora Ramej (19), zatražila je dozvolu da bude uz oca kada mu se bude ubruzgavala injekcija, međutim zakon Misurija ne dozvoljava ljudima mlađim od 21 godine da prisustvuju pogubljenju.

Rejmi, koja je imala samo dve godine kada je njen otac osuđen, nedavno je dobila mogućnost da kontaktira sa ocem u zatvoru, odlazi u posete i piše mu mejlove.

- Kad bi moj otac umirao u bolnici, sedela bih kraj njegovog kreveta držeći ga za ruku i molila bih se za njega do smrti. To je neophodan deo mog procesa tugovanja - istakla je Ramej važnost njenog zahteva.

Nedavno ga je i upoznala sa sinom Kajusom.

- Otac mi je bio jedini roditelj i on je najvažnija osoba u mom životu, rekla je Rejmi sudu, koja je pre dve godine završila srednju školu i trenutno je medicinska sestra u jednoj bolnici.

U međuvremenu, Džonsonovi advokazi traže od viših sudova odlaganje izvršenja smrtne kazne zbog toga što je imao samo 19 godina kada je osuđen.

Vrhovni sud je, inače, nedavno zabranio smrtnu kaznu za sve koji su imali 18 godina i manje kada su osuđeni.

Kancelarija državnog tužioca Misurija nagovestila je da će se boriti protiv ove žalbe.

- Preživele žrtve Džonsonovih zločina čekale su dovoljno dugo na pravdu, a svaki dan koji duže moraju da čekaju je dan kada im se uskraćuje šansa da se konačno pomire sa gubitkom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike