Beskućnik silovao, pa živu zapalio profesionalnu igračicu pokera (33): Dobio je doživotnu kaznu, a onda najavio nešto neočekivano (FOTO)

12.11.2022

23:59

0

Autor: 24sedam

Ubica je imao izopačenu seksualnu fantaziju koja je uključivala brutalnost prema Azijatima i ropstvo

Beskućnik silovao, pa živu zapalio profesionalnu igračicu pokera (33): Dobio je doživotnu kaznu, a onda najavio nešto neočekivano (FOTO)
Copyright Printscreen/Facebook/Oakland County Sheriff‘s Office/

Džefri Moris (62), beskućnik koji je brutalno silovao, a zatim živu spalio profesionalnu igračicu pokera Suzi Zao (33), osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu. Tokom izricanja presude rekao je da ima još mnogo toga da ispriča, ali da će to učiniti kada se uvaži njegova žalba i suđenje krene ispočetka.

Moris osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu bez mogućnosti pomilovanja u četvrtak, nakon što je pre mesec dana osuđen za teško ubistvo i seksualno zlostavljanje. Poroti je trebalo manje od sat vremena da ga osudi za ubistvo koje se dogodilo u julu 2020. godine.

Moris i Zao su se upoznali su se u motelu u Vaterfordu 12. jula 2020. godine, u kom je ona često boravila. Dokazi su pokazali da je Zao brutalno silovao, što je uzrokovalo oštećenje njenih genitalija, zatim je vezao, polio benzinom i spalio živu.

Čak 90 odsto tela spaljeno

Na preliminarnom ročištu 2020. godine, zamenik medicinskog istražitelja, dr. Endru Hanoš, rekao je sudu da je Zao imala spaljen jezik, da joj je kosa bila spaljena i da su dim i čađa otkriveni u njezinim disajnim putevima i plućima, što je dovelo do zaključka da je bila živa kad je zapaljena.

Procenjeno je da je Zao zadobila opekline na najmanje 90 odsto tela. Obdukcija je takođe otkrila velika oštećenja genitalija žrtve od udarca šakom ili drugim predmetom.

Njeno telo otkrila su dva muškarca u šumovitom području u blizini državnog rekreacijskog područja jezera Pontiac – bilo je toliko spaljeno da su muškarci u prvi mah pomislili kako se radi o lutki. Detektiv policijske uprave Tomas Sorasin, potvrdio je da je telefonska evidencija registrovala osam poziva između Morisa i Zao samo nekoliko sati pre njihova sastanka 12. jula.

 

 

Moris je rekao policajcima 2020. nakon hapšenja da je pokupio Zao i onda su se uputili u motel Šervud gde su se prijavili u 21:26 časova 12. jula. Dodao je i to da su nakratko napustili motel kako bi kupili alkohol da bi se zabavili.

Zao je zatim napustila motel u ponoć i ponela sa sobom sve svoje stvari, uključujući mobilni, rekao je Moris policajcima.

Međutim, evidencija pokazuje da je njen mobilni bio u motelu do oko pet ujutro sledećega jutra. U isto vreme su i snmci nadzornih kamera uhvatili Morisa kako napušta motel, pokazuju sudski dokumenti. Osumnjičeni se zatim odvezao do udaljenog parka gde je ostao oko sedam minuta. Policija veruje da je Moris vezao Zao, seksualno je napastovao, a zatim ubio.

Inače, prilikom njegovog hapšenja u automobilu mu je nađena nameštena posteljina s vidljivim mrljama krvi i drvena palica za bejzbol s velikom mrljom krvi. U automobilu je takođe pronađeno nekoliko otisaka obuće, dlaka, vlakana i drugih predmeta.

 

 

Bolesna seksualna fantazija

Tužioci su rekli da je Morisova bolesna seksualna fantazija, koja je uključivala brutalnost prema Azijatima i ropstvo, igrala veliku ulogu u izvršenju užasnog čina.

Moris ima istoriju nasilnih i seksualnih zločina koja traje više od tri decenije. Tako je 1989. osuđen za krivično delo seksualnog ponašanja trećeg stepena pred Okružnim sudom u Oklandu i ima više optužbi za nasilje u porodici, uključujući i priznanje krivice 2009. godine za prekršajno nasilje u porodici.

U vreme ovog ubistva bio je na uslovnoj kazni zbog krađa u lokalnim porodicama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike