Žena izbodena 20 puta, a rekli da je reč o samoubistvu: Porodica se i dalje bori za pravdu (VIDEO)

17.11.2022

23:55

0

Autor: N. Pavlović

Misteriozni slučaj Elen Grinberg

Žena izbodena 20 puta, a rekli da je reč o samoubistvu: Porodica se i dalje bori za pravdu (VIDEO)
Copyright Facebook/Justice for Ellen

Više od 10 godina se porodica Elen Grinberg (27) trudi da sazna istinu o njenom ubistvu, a zvanična istraga i dalje pokazuje da je reč o samoubistvu iako je žena izbodena 20 puta, od toga 10 s leđa.

Porodica želi da mrtvozornik iz Filadelfije zvanično proglasi njenu smrt ubistvom.

Grinbergova, inače nastavnica, pronađena je sva u modricama i izbodena nasmrt u svom stanu. Iako je na licu mestu bilo krvoproliće, a postojali su i dokazi da je telo pomerano i da je zadobila rane i na potiljku, istražitelji su utvrdili da "nije bilo znakova borbe u kuhinji ili bilo kom drugom mestu u stanu".

Nekadašnji patolog iz Filadelfije, Marlon Ozborn, prvobitno je istakao da se radi o ubistvu, ali je u izveštaju na kraju napisao da je u pitanju samoubistvo, tvrdi se u tužbi porodice Grinberg.

Njihov advokat se nada da će slučaj završiti na sudu tako da se konačno može promeniti uzrok smrti preminule nastavnice.

- Tek tada možemo da se izborimo za pravdu za Elen - rekao je advokat.

Elenin verenik, Sem Goldberg, pozvao je policiju 26. januara 2011. kada se vratio kući i zatekao je mrtvu u njihovoj kuhinji. Utvrđeno je da je izbodena 20 puta, a da su najmanje dve povrede bile smrtonosne.

Bivši tužilac Gaj D'Andrea je verovao da "u najmanju ruku, uzrok smrti treba da bude preimenovan u 'neutvrđen'.

- Pregledajući slučaj i slike sa mesta zločina, ne razumem kako se došlo do zaključka da je to bilo samoubistvo - kazao je.

U Ozbornov zaključak je sumnjao iz 4 razloga - rana na vrhu glave, činjenica da je pronađena u sedećem položaju, ali da je krv kapala po strani, preko njenog lica - što sugeriše da je bila pomerana; veliki broj modrica u različitim stepenima zarastanja i tvrdnja verenika da je provalio zaključana vrata iako fotografije pokazuju da je reza i dalje bila prikačena kao i okvir brave.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike