Bolsonaro ne može da nosi pantalone zbog kožne infekcije?!

20.11.2022

11:38

0

Autor: N. Pavlović

Odlazeći brazilski predsednik doživeo peh

Bolsonaro ne može da nosi pantalone zbog kožne infekcije?!
Žair Bolsonaro - Copyright AP Photo/Eraldo Peres

Brazilski predsednik, Žair Bolsonaro, od predsedničkih izbora na kojima je izgubio od Lule da Silve, nije viđen u javnosti zbog kožne infekcije zbog koje ne može da nosi pantalone, izvestio je potpredsednik Hamilton Murao.

Murao je dodao da bivši lider ne napušta rezidenciju zbog infekcije koja je napala njegovu nogu. U pitanju je erizipel ili tzv. crveni vetar - infektivno oboljenje koje se manifestuje crvenilom ili otokom.

- U pitanju je zdravstveni razlog. Ima povredu noge, kožnu infekciju. Ne može da nosi pantalone. Hoćete da dođe ovde u šorcu - rekao je potpredsednik medijima.

AP Photo/Marcelo Chello
Lula da Silva i Bolsonaro tokom debate

Infekcija nastaje kada bakterija uđe u telo kroz ranu koja nije zarasla, a u težim slučajevima mogu da se formiraju i plikovi.

Otkad je izgubio na izborima, Bolsonaro se nije mnogo pojavljivao u javnosti. Osvojio je 49,17 odsto, a Lula se vratio na vlast uz 50,83 odsto glasova.

Bolsonaro će na funkciji zvanično biti do 1. januara.

I ranije je imao zdravstvenih problema, a više puta je boravio u bolnici zbog posledica napada nožem tokom predsedničke kampanje 2018. godine.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike