Komad leda se odlomio i ubio turistu pred samom pećinom: Snimljen dramatični trenutak pogibije (VIDEO)

04.11.2022

12:08

0

Identitet stradalog Brazilca nije poznat jer kod sebe nije imao nikakve dokumente

Komad leda se odlomio i ubio turistu pred samom pećinom: Snimljen dramatični trenutak pogibije (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/angelfretestdf

Turista iz Brazila koji je hteo da poseti patagonijsku Džimbovu pećinu nastradao je na ulazu u nju kada se komad leda iznad otvora otcepio i pao direktno na njega, saopšteno je iz policije.

Do nesreće je došlo u zabranjenom području u blizini grada Ušuaja u sredu popodne u području sa lednjacima koji se nalaze u okviru Nacionalnog parka Ognjena zemlja.

Džimbovu pećinu je htela da poseti grupa od sedam turista, od kojih je jedan snimio trenutak nesreće kada se ledeni blok otcepio i pao na čoveka koji je bio najbliži ulazu.

 

 

Identite muškarca nije otkriven jer, prema rečima policijskih službenika, kod sebe nije imao ni pasoš ni ličnu kartu, a ostali iz grupe nisu ga poznavali jer je na izlet krenuo samo sa psom u kamperu.

Ulaz u ovu pećinu je zabranjen zbog toga što postoji opasnost da se led i stene odlome sa njenog vrha, saopšteno je iz policije.

Džimbova pećina, koja se nalazi u podnožju ledenjaka, prirodno je formirana od stena i leda, a erodiraju je vetar i temperature koje podstiču odmrzavanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike