Muškarac na motoru stavio novorođenče u ranac, bacio u reku i pobegao! Pecaroši je spasili: "Mislili smo da se pas pomera unutra" (FOTO)

19.11.2022

15:37

1

Autor: S.Č.

U jednom trenutku videli su muškarca na motoru kako sa mosta baca ranac u vodu, nakon čega je otišao. Nisu znali o čemu se radi, a onda su začuli nešto nalik plaču

Muškarac na motoru stavio novorođenče u ranac, bacio u reku i pobegao! Pecaroši je spasili: "Mislili smo da se pas pomera unutra" (FOTO)
beba/ilustracija - Copyright Ilustracija/Pixabay

Dvojica pecaroša pamtiće 17. novembar 2022. godine kao dan u kojem su "ulovili" nešto najvrednije u svom životu, nakon što su brzom reakcijom izvukli iz vode ranac u kojem se našla tek rođena devojčica.

Pedro i Arnaldo, postali su heroji dana u Brazilu, kada su samo zahvaljujući brzom reakcijom spasili novorođenče koje je sa mosta u vodu bacio za sada nepoznati muškarac. Sve se dogodilo ujutru 17. novembra u Sao Lorenko da Mata, na obali reke Kapibaribe.

U jednom trenutku, prema svedočenju Pedra, videli su muškarca na motoru kako sa mosta baca ranac u vodu, nakon čega je otišao odatle. U prvi mah nisu znali o čemu se radi, a onda su začuli nešto nalik plaču iz ranca.

Misleći da se radi o psu, krenuli su zajedno po ranac.

"Moj drugar je mislio da je to pas. Torba je počela da se pomera. Rekao sam da ću ga čak i da je pas, odneti jer je bespomoćna životinja", rekao je Arnaldno za brazilske medije.

Kada su otvorili ranac nastao je muk, obojica su ostala u šoku.

 

 

"Uzeo je štap, podigao torbu i pružio mi je. Kada sam je otvorio, unutra je bilo dete. Plakalo je", rekao je Pedro u jednom dahu, dodajući da je i sam zaplakao od šoka. Nakon što su se osvestili od šoka, pozvali su policiju.

Dete je nakon toga preuzela vojna policija koja ga je odvezla u bolnicu Petronila Kampos.

Iz bolnice saopštili da je klinički status novorođenčeta, teškog 2.570 kilograma, stabilan, bez vidljivih fizičkih povreda. Pupčana vrpca je imala nestručne karakteristike rezanja. Devojčica će biti pod lekarskim nadzorom 48 sati. Nakon toga, beba će biti predata Savetu staratelja Sao Lorenso da Mata. Civilna policija istražuje slučaj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike