Riši Sunak u prvoj poseti Ukrajini obećao paket oružja: Zarekao se da će Britanija stajati uz Kijev do kraja (VIDEO/FOTO)

19.11.2022

15:20

0

Zelenski ga je dočekao ispred svoje rezidencije, a on nije skidao osmeh sa lica kao da je došao na izlet

Riši Sunak u prvoj poseti Ukrajini obećao paket oružja: Zarekao se da će Britanija stajati uz Kijev do kraja (VIDEO/FOTO)
Riši Sunak i Vladimir Zelenski - Copyright Ukrainian Presidential Press Office via AP

Premijer Velike Britanije Riši Sunak danas je prvi put posetio Kijev, obećavši da će nastaviti sa snažnom podrškom Ukrajini, koja je bila u fokusu politike njegovih prethodnika.

- Britanija zna šta znači boriti se za slobodu - napisao je Sunak na Tviteru i dodao da je Britanija sa Ukrajinom do kraja, preneo je Rojters.

Britanski premijer je tokom susreta kazao Zelenskom da će njegova zemlja obezbediti Ukrajini paket oružja za protivvazdušnu odbranu vredan 50 miliona funti.

On je naveo da će paket sadržati 125 komada oružja za borbu protiv dronova iranske proizvodnje.

- Sa prijateljima poput vas uz nas uvereni smo u našu pobedu. Obe naše nacije znaju šta znači boriti se za slobodu - napisao je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na Tviteru.

Ukrainian Presidential Press Office via AP
Riši Sunak i Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine objavio je video u kojem se vidi kako se sastao sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom u Kijevu.

Zelenski je na Telegramu napisao da je sa Sunakom razgovarao o najvažnijim pitanjima vezanim za Ukrajinu i Veliku Britaniju.

 

 

Predsednik Ukrajine je istakao da su on i britanski premijer tokom razgovora posvetili pažnju i pitanjima vezanim za globalnu bezbednost.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike