Nekad Srbi, a sada Sirijci: Goloruki narod oterao naoružane američke vojnike (VIDEO)

19.11.2022

10:31

0

Autor: M. I.

Nekad Srbi, a sada Sirijci: Goloruki narod oterao naoružane američke vojnike (VIDEO)
Copyright Ilustracija/Profimedia/Youtube/Printscreen

Vojnici Asadove Sirijske arapske armije i pristalice vlade Damaska sukobili su se sa američkim snagama u severoistočnom regionu Sirije dva puta u poslednjih nekoliko dana. 

Juče su konvoj koalicije predvođene SAD, koji se sastojao od pet oklopnih vozila, presreli sirijski vojnici u severnoj oblasti Hasake, a nekoliko dana pre toga su na Amerikance napali i sirijski građani koji više ne žele da gledaju tuđu vosjku u svojoj zemlji.

Tom prilikom je konvoj koalicije predvođene SAD, sastavljen od šest oklopnih vozila, presretnut na vojnom kontrolnom punktu u blizini grada Valadija na severu Hasake. Sirijski vojnici su sprečili konvoj da uđe u grad, dok su meštani kamenicama gađali oklopna vozila. Na kraju su Amerikanci bili primorani da se povuku.

Inače, sirijski vojnici i pristalice vlade već neko vreme pokušavaju da ograniče kretanje američkih snaga u severoistočnom regionu, posebno u Hasaki.

Zanimljivo, američki vojnici su na sličan način bili dočekani i u Republici Srpskoj posle rata. Prilikom pokušaja američkih snaga u sastavu SFOR-a da zauzmu stanice Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Srbi su se pobunili i goloruki masovno ustali protiv do zuba naoružanih Amerikanaca.

Posle par sukoba u nekoliko gradova Republike Srpske, američki vojnici su se, baš kao i u Siriji ovih dana, povukli pred besom naroda.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike