Masovna tuča ispred restorana u Salcburgu: Usled okršaja između Srba, Austrijanaca i Iračana, više osoba povređeno - radio i biber-sprej

15.11.2022

13:53

0

Autor: V.B.

Optuženi i oštećeni su Austrijanci, Srbi i Iračani starosti od 18 do 39 godina

Masovna tuča ispred restorana u Salcburgu: Usled okršaja između Srba, Austrijanaca i Iračana, više osoba povređeno - radio i biber-sprej
Ilustracija - Copyright Profimedia


Masovna tuča izbila je u nedelju ujutro ispred jednog restorana u centru Salcburga i u njoj su učestvovali Srbi, Austrijanci i Iračani.

Naime, kako prenose austrijski mediji, u restoranu je prvobitno došlo do verbalne rasprave između gostiju i vratara, a zatim se cela priča "preselila" ispred restorana, gde je izbila tuča u kojoj je učestvovalo više od deset ljudi.

Jedan od izbacivača koristio je čak biber-sprej, a tokom nemilog događaja povređeno je ukupno devet osoba.

Pet osoba je odmah hospitalizovano u Univerzitetskoj bolnici u Salcburgu, a optuženi i oštećeni su Austrijanci, Srbi i Iračani starosti od 18 do 39 godina.

Dalju istragu i saslušanja vršiće komanda gradske policije.

Podsetimo, početkom ove godine državljanin Srbije (25) i njegov brat uhapšeni su posle nesvakidašnje tuče u Austriji, a ispostavilo se da je osumnjičeni prodavao narkotike, ali i lažne potvrde o vakcinaciji.

Srbin, koji je inače nastanjen u Nemačkoj, sukobio se sa klijentom (28), državljaninom Austrije, zbog neplaćenih dugova u vezi s prodajom droge. Posle svađe, razmenili su niz pretećih poruka i dogovorili se da se nađu i obračunaju.

Obojica su na sastanak povela svoju braću. Austrijanac se naoružao praznim pištoljem, a njegov brat bejzbol palicom. Kad su se Srbi pojavili u automobilu i sa noževima, potegli su oružje. Vozač je video pištolj i krenuo autom direktno na protivnika. Uspeo je da ga udari prednjim delom i vukao nekoliko metara.

Austrijanac i njegov brat uspeli su da se oslobode, razbili su staklo na kolima, izvukli Srbe iz auta i brutalno ih pretukli.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike