Komersant: U Ankari pregovori predstavnika Rusije i SAD?

14.11.2022

11:36

0

Svet se nada okončanju sukoba

Komersant: U Ankari pregovori predstavnika Rusije i SAD?
Copyright Profimedia

Ruski "Komersant" tvrdi, pozivajući se na neimenovani izvor, da se danas u Ankari održavaju pregovori ruske i američke delegacije.

Medij dodaje da je njegov izvor odbio da pruži detalje razgovora, ali navodi da je u ruskoj delegaciji direktor Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da ne može ni da potvrdi ni da demantuje informacije o razgovorima u Ankari.

Profimedia
Peskov

Zapadni zvaničnici više puta su isticali da "Ukrajina sama treba da odluči kako će pregovarati sa Rusijom", a Moskva je naglasila da se vojna operacija nastavlja jer se ne vide znakovi da je Kijev spreman za razgovore.

- Sukob u Ukrajini može se okončati nakon ostvarivanja ranije zacrtanih ciljeva putem specijalne vojne operacije ili postizanjem istih ciljeva putem mirovnih pregovora. To je takođe moguće - rekao je ranije Peskov.

Portparol ruskog predsednika dodao je da deluje da je stav Kijeva ostao nepromenjen.

AP Photo/Efrem Lukatsky, File
Zelenski

- Kijev ne želi pregovore, zato se specijalna vojna operacija nastavlja - zaključio je Peskov.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski jednom prilikom je izjavio da je Kijev spreman za pregovore, ali pod posebnim uslovima, uz promenu ruskog rukovodstva. On je čak potpisao ukaz o nemogućnosti postizanja sporazuma sa predsednikom Vladimirom Putinom, ali da pregovaranje sa Rusijom ostaje opcija. 

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da bi želeo da se rat u Ukrajini završi diplomatskim putem, ali je bez obzira na to nastavio da šalje nove pakete oružja Kijevu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike