"Tesla" pomaže kineskoj policiji u istrazi nesreće: U udesu poginule dve osobe, vozaču automobila nije radila kočnica?

13.11.2022

15:48

0

Nesreća se dogodila 5. novembra u južnoj provinciji Guangdung

"Tesla" pomaže kineskoj policiji u istrazi nesreće: U udesu poginule dve osobe, vozaču automobila nije radila kočnica?
Tesla automobili - Copyright Profimedia

Američki proizvođač automobila "Tesla" saopštio je danas da će pomoći kineskoj policiji u istrazi nesreće u kojoj je učestvovao jedan od njegovih automobila model Y, nakon što su lokalni mediji objavili da su dve osobe poginule, a tri su povređene kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

Nesreća se dogodila 5. novembra u južnoj provinciji Guangdung, a poginuli su motociklista i srednjoškolka, javio je Džimi njuz, objavljujući snimak automobila koji je vozio velikom brzinom i udario u druga vozila i biciklistu, preneo je Rojters.

Profimedia
 

Džimi njuz se pozvao na saobraćajnu policiju koja je navela da mu je neimenovani član porodice vozača rekao da je osoba (55) imala problema sa kočnicama.

- Policija trenutno traži treću agenciju koja bi procenila kako je došlo do saobraćajne nesreće. Želimo da dođemo do istine, učestvovaćemo u istrazi i pružićemo svu neophodnu pomoć - rečeno je za Rojters iz kompanije "Tesla", apelujući na ljude da ne veruje "glasinama" koje se šire o kompaniji.

Iz kompanije dodaju da video-snimci pokazuju da kočiona svetla na automobilu nisu bila upaljena tokom njegove vožnje, što ukazuje, dodaju oni, da vozač nije nagazio kočnicu.

Policija okruga u kojem se dogodila nesreća nije odgovorila na poruke i pozive britanske agencije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike