Jeziv udes! Ostala samo olupina, dvoje mrtvih, a niko nije vozio! (FOTO, VIDEO)

19.04.2021

06:20 >> 07:27

0

Na mestu nesreće pronađena jedna osoba na suvozačevom sedištu, a druga na zadnjem sedištu u olupini

Jeziv udes! Ostala samo olupina, dvoje mrtvih, a niko nije vozio! (FOTO, VIDEO)
Copyright printscreen/youtube/KHOU 11

Dve osobe su poginule u američkoj državi Teksas u teškoj saobraćanoj nesreći u automobilu marke “tesla”. Lokalne vlasti kažu da niko nije sedeo na vozačevom mestu u vreme kada se dogodila nesreća, a još uvek nije poznato da li je korišćen automatski pomoćni sistem za vozača.

Policija okruga Haris je izjavila za medije da je na mestu nesreće, u predgrađu Spring pronađena jedna osoba na suvozačevom sedištu, a druga na zadnjem sedištu u olupini, prenela je agencija AP.

Policajac Mark Herman rekao je da istražitelji nisu sigurni da je neko vozio automobil u vreme nesreće.

– Prema položaju tela, deluje da su bili samouvereni tokom vožnje, tako da izgleda da niko nije vozio automobil – rekao je Herman za KHOU-TV.

Ono što je takođe utvrđeno jeste da je vozilo išlo velikom brzinom i da nije uspelo da skrene pre nego što je sletelo s puta. Potom je udarilo u drvo i nakon toga se zapalilo.

Jedna nastradala osoba imala je 69 godina, a druga 59.

Iz kompanije “Tesla” nisu dali komentar.

Službenici Savezne agencije za bezbednost u saobraćaju istražuju da li nekoliko saobraćajnih nesreća u kojima su učestvovala vozila marke “tesla” imaju veze sa autopilotom, uključujući i sudare u kojima su automobili podletali pod kamionske prikolice.

Pročitajte još

Kompanija upozorava kupce da pomoćni sistem za vozača, nazvan autopilot, nije autonomni program za vožnju i da se na to mora obratiti pažnja, kao i da vozači moraju da budu spremni da preuzmu volan.

Međutim, kako dodaje Rojters, Nacionalni savez za bezbednost u saobraćaju saopštio je da sistem dozvoljava vozačima da ne obraćaju pažnju i da ne uspeva da razgraniči kada može da se koristi autopilot.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike