Možda ne ide na samit G20, ali je Putin zakazao posetu Jerevanu - poznat i datum

09.11.2022

19:10

0

U izveštaju agencije RIA koja se poziva na PR službu jermenske vlade navodi se da je Putin razgovarao sa premijerom Jermenije Nikolom Pašinjanom

Možda ne ide na samit G20, ali je Putin zakazao posetu Jerevanu - poznat i datum
Vladimir Putin - Copyright Foto: Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin posetiće 22. novembra Jermeniju radi razgovora o sukobu sa susednim Azerbejdžanom, saopštila je danas vlada Jermenije.


U izveštaju agencije RIA koja se poziva na PR službu jermenske vlade navodi se da je Putin razgovarao sa premijerom Jermenije Nikolom Pašinjanom o događajima nakon trilateralnog susreta sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim 31. oktobra, prenosi Rojters.

- Održan je telefonski razgovor predsednika Rusije Vladimira Putina sa jermenskim premijerom Nikolom Pašinjanom. Razmotrena su pitanja na temu pripreme redovne sednice Saveta za kolektivnu bezbednost ODKB, kojom će predsedavati Jermenija. Sednica će biti održana 23. novembra u Jerevanu - navodi se u saopštenju Kremlja.

Na tom sastanku Alijev i Pašinjan su se složili da ne koriste silu i da se drže ranijih sporazuma čiji je cilj bio okončanje sukoba između dve zemlje.

Foto: Tanjug/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

RIA je saopštila da će Putin ostati u Jerevanu i 23. novembra na sastanku vojnog saveza Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), koji uključuje Jermeniju, ali ne i Azerbejdžan.

Da podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin neće putovati na samit G20 na Bali sledeće nedelje, tvrdi  "Blumberg" pozivajući se na neimenovane izvore.

Navodno, Rusija će umesto predsednika na samit poslati ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je saopštio ranije da se razgovara o različitim formatima učešća Rusije na G20 i Azijsko-pacifičkom ekonomskom samitu, međutim, odluka će biti doneta ovih dana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike