Objavljen snimak osumnjičenog za atentat na Imrana Kana: Priznao i otkrio motiv za napad, saveznici političara upiru prstom u vlast! (VIDEO)

04.11.2022

11:24

0

Lični podaci osumnjičenog nisu otkriveni, a prema poslednjim informacijama, protiv njega još nije podneta optužnica

Objavljen snimak osumnjičenog za atentat na Imrana Kana: Priznao i otkrio motiv za napad, saveznici političara upiru prstom u vlast! (VIDEO)
Copyright ProfimediaTwitter/Asad Ali Toor

Bivši pakistanski premijer Imran Kan (70) oporavlja se u bolnici posle napada vatrenim oružjem na mitingu koji je u četvrtak održao u gradu Varzirabadu.

Pristalice nekadašnjeg šefa vlade tvrde da je ovaj napad bio atentat, a iz stranke su poručili da je u stabilnom stanju i da bi iz bolnice trebalo da bude otpušten narednih dana.

Tokom pucnjave na mitingu povređeno je najmanje 10 osoba, dok je jedna ubijena, a njegova stranka pozvala je ljude na protest nakon molitve u petak.

 

 

Pakistanska policija objavila je u četvrtak uveče snimak u kom muškarac priznaje da je pokušao da izvrši atentat na bivšeg premijera.

Tokom interjua u stanici muškarac, čiji lični podaci nisu saopšteni, otkrio je i svoj motiv.

- On je zavaravao ljude. Hteo sam da ga ubijem. Pokušao sam da ga ubijem - kazao je on.

Jedan osumnjičeni se nalazi u protvoru, ali za sada nije podignuta optužnica protiv njega.

 

 

Neki od Kanovih saveznika odbacili su ovaj video-snimak kao zataškavanje i izjavili su za medije da veruju da se iza napada nalaze trenutni politički lideri - premijer Šarif, ministarstvo unutrašnjih poslova i vojni general, dok je jedan od portparola, Raof Hasan, rekao je za Bi-Bi-Si da vlada "pokušava da fizički eliminiše Imrana Kana".

Lideri u Pakistanu osudili su napad na Kana, ali se nisu oglašavali povodom gore pomenutih optužbi. Predsednik Arif Alvi nazvao je napad "gnusnim pokušajem atentata", a premijer Šehbaz Šarif naložio je hitnu istragu.

Nakadašnji igrač kriketa koji je bio nacionalni heroj zbog uspeha u ovom sportu, i dalje ima veliku podršku među glasačima otkad je smenjen u aprilu ove godine kada mu je u parlamentu izglasano nepovrenje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike