Deo kineske rakete težak 23 tone leti ka Zemlji! Panika u Španiji, nekoliko aerodroma obustavilo letove

04.11.2022

10:35

0

Nije utvrđeno tačno mesto pada, a ova zemlja obuhvaćena je predviđanjima posmatrača

Deo kineske rakete težak 23 tone leti ka Zemlji! Panika u Španiji, nekoliko aerodroma obustavilo letove
Kineska raketa - Copyright Profimedia

Kineska raketa koja nekontolisano pada na Zemlju prisila je nekoliko španskih aerodroma da zatvore svoj vazdušni prostor, iako još niko ne zna gde bi telo rakete moglo da padne.

Letovi iz Barselone, Ibice, Reusa i Taragone i u njih prizemljeni su, a sličnu odluku doneli su i još neki regioni ove zemlje, uključujući La Riohu, Kastilju i Leon.

Ova mera biće na snazi oko 40 minuta, dok će se, prema lokalnim izveštajima, Ibica uzdržati od letova i do tri sata.

 

 

Očekuje se da će mera trajati oko 40 minuta, iako lokalni izveštaji ukazuju na mogućnost da bi mesta poput Ibice mogla biti pogođena i do tri sata.

Portparol katalonske Agencije za civilnu zaštitu potvrdio je da su zbog rizika povezanog sa prolaskom svemirskog objekta CZ-5B koji prelazi španski vazdušni prostor, letovi potpuno ograničeni od 9.38 do 10.18 ujutru u Kataloniji i drugim oblastima.

 

 

On je istakao i da su aerodromi i druge organizacije već obavešteni, kao i da su informaciju o nekontrolisanom ponovnom ulasku rakete u Zemljinu atmosferu dobili od Evrokontrole.

Kina je u ponedeljak lansirala treći i poslednji deo svoje nove svemirske stanice Tjangong, a nakon toga je saopšteno da će se telo rakete teško 23 tone vratiti na Zemlju. Nije utvrđeno gde bi deo rakete mogao da padne, ali je Španija navedena na listi potencijalnih zemalja u kojima bi ona mogla da završi.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike