Telo "dame sa peščanih dina" pronađeno pre 50 godina bez ruku: Konačno je utvrđen njen identitet, ali ova pitanja ostaju bez odgovora

02.11.2022

15:36

0

Autor: N. Pavlović

Istraga se nastavlja

Telo "dame sa peščanih dina" pronađeno pre 50 godina bez ruku: Konačno je utvrđen njen identitet, ali ova pitanja ostaju bez odgovora
Copyright FBI

Takozvana "Dama sa dina", žena čije je raskomadano telo pronađeno 1974. na peščanim dinama u Provinstaunu, u Masačusetsu, konačno je identifikovana.

FBI je naveo da se radi o Rut Meri Teri, rodom iz Tenesija, čiji slučaj istražitelje muči već 5 decenija.

FBI
 

Telo je 26. jula 1974. pronašla jedna devojčica (13) nedaleko od rendžerske stanice Nacionalnog parka u Kejp Kodu. Ubica je žrtvi odsekao ruke, verovatno u pokušaju da sakrije njen identitet, a neuspešno je pokušao i da joj odseče glavu.

Lobanja je bila oštećena na levoj strani, a pretpostavlja se da joj je tu zadat smrtonosni udarac. Utvrđeno je i da je seksualno napadnuta drvenim predmetom nakon smrti.

Pošto nije bilo znakova borbi na telu ili oko njega, istražitelji smatraju da je poznavala napadača, a da se sam zločin odigrao na nekoj drugoj lokaciji. Veruje se da je bila mrtva nekoliko nedelja pre nego što je pronađena.

FBI
 

U vreme ubistva, Teri je imala 37 godina. Nije poznato zašto je boravila u Provinstaunu.

Do sada nije bilo hapšenja u ovom slučaju, a vlasti su istakle da je moguće i da je njen ubica mrtav.

Utvrđeno je da je Teri imala veze sa Kalifornijom, Masačusetsom i Mičigenom. Bila je ćerka, sestra, tetka, supruga i majka, poručila je policija.

Ipak, istraga se nastavlja.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike