Bizarni detalji napada na Pola Pelosija: Napadač bio u gaćama, a kako je uopšte upao na njihov posed?

30.10.2022

10:24

0

Autor: N. Pavlović

Jedni kažu da je ovo bio napad pomahnitalog teoretičara zavere, a drugi da nijedan detalj priče nema smisla

Bizarni detalji napada na Pola Pelosija: Napadač bio u gaćama, a kako je uopšte upao na njihov posed?
Pelosi - Copyright AP Photo/Kevin Wolf, File

Napad na Pola Pelosija, muža Nensi Pelosi, predsedavajuće Predstavničkog doma SAD, i dalje je jedna od glavnih tema u američkim medijima, ali su mnogima za oko zapali nedorečeni, pa čak i pomali bizarni detalji.

Zvanično objašnjenje je da je Dejvid Depejp (42) upao u njihovu kuću, a onda je Pelosija napao čekićem. Navodno je vikao: "Gde je Nensi?" što sugeriše da je ona bila prava meta napada.

Međutim, političarka je bila van grada, a njen muž je na kraju završio na operaciji jer je zadobio frakturu lobanje.

Međutim, policija je navela da je Depejp bio u donjem vešu kada su stigli na mesto događaja i da su u tom trenutku i on i Pelosi držali čekiće u rukama.

Pritom, naglašava se da je treća nepoznata osoba otvorila vrata policiji, ali do sada nije otkriveno ko je u pitanju. Dodaje se i da je Pelosi u jednom trenutku rekao da mora da ode do toaleta, pa je tako uspeo da pozove policiju jer mu se u toj prostoriji punio telefon.

Ostaje nerazjašnjeno kako je neko tek tako mogao da upadne na posed treće najvažnije osobe u zemlji, uđe u kuću i potom skine odeću sa sebe. Nije potpuno jasno ni koliko je čekića bilo u igri jer se po jednom izveštaju tvrdi da su dva muškarca počela da se otimaju oko oružja kada je stigla policija.

AP Photo/Godofredo A. Vásquez
Policija okružila kuću Pola Pelosija

Očekivano, više ovakvih pitanja postavljaju republikanci, koji su veliki kritičari Nensi Pelosi, dok je predsednik Džo Bajden napad nazvao užasnim.

- Da li su Pol Pelosi i njegov napadač obojica bili u donjem vešu? Da li su obojica imali čekiće? A napadač nije zamahnuo dok nije došla policija? Kao autor filmova, moram da kažem da ovaj scenario mora biti odbačen - rekao je Dineš D'Suza, komentator i filmadžija.

Brojni tviteraši su istakli da nema šanse da bi neko mogao da ušeta u dom predsedavajuće Predstavničkog doma u 2 sata ujutru i da bi trebalo objaviti snimke nadzornih kamera "jer ih svaka bogata kuća ima".

- Kakva to provala u kuću uključuje i pauze za toalet - upitao je novinar Rahim Dž. Kasam misleći na činjenicu da je Pelosi policiju pozvao iz kupatila.

- Nadam se da večeras neće niko sa dva čekića i manifestom, odeven samo u gaće, da upadne na moje ogradom opasano imanje, išunja se pored mojih 6 pasa, polomi moj prozor, pruži mi čekić kako bismo se upustili u borbu čekićima - glasio je jedan tvit.

Sa druge strane, ističe se da je Depejp zagovarao "6. januar", odnosno, da je Donald Tramp pokraden na izborima.

- Nije iznenađujuće da više puta ponovljene laži o ukradenim izborima mogu da utiču na osobe koje možda nisu baš stabilne - rekao je Bajden.

Osim toga, ističe se da je zlostavljao svoje sinove i pastorku tokom njihovog detinjstva, a navodno je na njegovom kompjuteru, nakon hapšenja, pronađen i manifest kojim izražava nezadovoljstvo vladinim merama protiv koronavirusa.

Dejli mejl ističe i da je napadač na Pola Pelosija nekadašnji nudista iz Britanske Kolumbije koji se mučio sa drogama.

Zanimljivo je da je 2007. godine započeo blog "Bog je ljubav" uz određene opaske o religiji, a onda ništa nije objavljivao 15 godina sve do 24. avgusta.

AP photo
Nensi Pelosi

Podsetimo, Pol Pelosi je pre nekoliko meseci uhapšen zbog vožnje u alkoholisanom stanju, a mediji su tada podsetili da mu to nije bilo prvi put da divlja po američkim putevima. Kada je imao 16 godina prouzrokovao je saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov stariji brat Dejvid.

Tada se slupao automobilom nadomak San Matea u Kaliforniji. Njegov brat Dejvid, u to vreme 19-godišnjak, preminuo je kada ga je zadavila kragna za vrat koju je nosio zbog jedne prethodne povrede.

Pol je pozvao pomoć nakon što je uspeo da se izvuče iz kola. Lokalni mediji su tada preneli da je Dejvid molio brata da uspori pre nego što su doživeli nesreću.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike