Oglasio se Bajden posle napada na supruga Nensi Pelosi: "To je užasno"

29.10.2022

05:42

0

Pol Pelosi je napadnut u petak u svojoj kući u San Francisku

Oglasio se Bajden posle napada na supruga Nensi Pelosi: "To je užasno"
Nensi Pelosi Džo Bajden - Copyright AP Photo/Patrick Semansky

Predsednik SAD Džozef Bajden nazvao je "užasnim" napad na Pola Pelosija, supruga predsedavajuće Predstavničkog doma Kongresa, i rekao da svi oni koji šire laži o pokradenim izborima kvare političku klimu i doprinose politički motivisanom nasilju.


Pol Pelosi je napadnut u petak u svojoj kući u San Francisku, a iz kancelarije njegopve supruge Nensi objavljeno je da je uspešno operisan posle fizičkog napada.

Bajden se u petak pridružio potpredsednici Kamali Haris u retkom zajedničkom nastupu, na događaju u Pensilvaniji.
AP photo
 


"Što je mnogo, mnogo je. Svaka savesna osoba treba da jasno i nedvosmisleno ustane protiv nasilja u našoj politici, bez obzira na političku pripadnost. Demokratija je bukvalno, ne figurativno, na ispitu ove godine", dodao je Bajden, aludirajući na predstojeće parlamentarne izbore 8. novembra i upozorio na opasnosti od ekstremizma.

Bajden kaže da postoje indicije da je napad na Pola Pelosija ustvari bio usmeren ka Nensi i ocenio da je napadač sa čekićem vikao "gde je Nensi?" - što se moglo čuti kod pristalica bivšeg predsednika Donalda Trampa prilikom smrtonosnih nereda na Kapitolu 6. januara prošle godine, dodaje britanska novinska agencija.

"Nije iznenađujuće da više puta ponovljene laži o ukradenim izborima mogu da utiču na osobe koje možda nisu baš izbalansirane", rekao je Bajden.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike