NASA počela sa istraživanjem neidentifikovanih pojava u vazduhu: "Za misiju odabrano 16 pojedinaca"

24.10.2022

17:15

0

Autor: 24sedam

Istraživanje nepoznatog u svemiru i atmosferi je srce onoga što smo mi u NASA, rekao je Tomas Zurbuhen, pomoćnik administratora Direkcije za naučne misije u sedištu NASA u Vašingtonu

NASA počela sa istraživanjem neidentifikovanih pojava u vazduhu: "Za misiju odabrano 16 pojedinaca"
sletanje na mesec - Copyright Profimedia

NASA je odabrala 16 pojedinaca koji će učestvovati u nezavisnom studijskom timu o neidentifikovanim pojavama u vazduhu (UAP). Posmatranja događaja na nebu koji se ne mogu identifikovati kao avioni ili kao poznati prirodni fenomeni kategorišu se kao UAP.

Nezavisna studija počinje u ponedeljak, 24. oktobra. Tokom devet meseci, nezavisni studijski tim će postaviti temelje za buduću studiju o prirodi UAP-a za NASA i druge organizacije.

Da bi to uradio, tim će proučavati kako podaci koje su prikupili civilni vladini subjekti, komercijalni podaci i podaci iz drugih izvora potencijalno mogu biti analizirani kako bi se rasvetlili UAP-ovi. Zatim će agencija preporučiti sistem za potencijalnu analizu podataka UAP-a od strane agencije.

Studija će se fokusirati isključivo na neklasifikovane podatke. Potpuni izveštaj koji sadrži nalaze tima biće objavljen javnosti sredinom 2023. godine, piše na sajtu svemirske agencije.

- Istraživanje nepoznatog u svemiru i atmosferi je srce onoga što smo mi u NASA -  rekao je Tomas Zurbuhen, pomoćnik administratora Direkcije za naučne misije u sedištu NASA u Vašingtonu.

- Razumevanje podataka koje imamo oko neidentifikovanih vazdušnih fenomena je od ključnog značaja izvučemo naučne zaključke o tome šta se dešava na našem nebu. Podaci su jezik naučnika i čine neobjašnjivo objašnjivim - rekako je Zurbuhen.

Neidentifikovani vazdušni fenomeni su od interesa i za nacionalnu bezbednost i za vazdušnu bezbednost, a studija je u skladu sa jednim od NASA ciljeva da osigura bezbednost aviona.

Bez pristupa opsežnom skupu podataka, skoro je nemoguće verifikovati ili objasniti bilo koje zapažanje, tako da je fokus studije da se Nasa informiše o mogućim podacima koji bi se mogli prikupiti u budućnosti kako bi se naučno otkrila priroda UAP-a.

"NASA je okupila neke od vodećih svetskih naučnika, praktičara podataka i veštačke inteligencije, stručnjaka za bezbednost u vazduhoplovstvu, a sve sa određenim ciljem, a to je da nam kaže kako da primenimo puni fokus nauke i podataka na UAP", rekao je zvaničnik NASA odgovoran za vođenje studije Danijel Evans.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike