Žena koja je ubila devojčicu Lolu bačena u samicu: Istraga će trajati mesecima, a jedna stvar je u centru pažnje (VIDEO)

24.10.2022

13:11

0

Autor: N. Pavlović

Parižani se oprostili od Lole

Žena koja je ubila devojčicu Lolu bačena u samicu: Istraga će trajati mesecima, a jedna stvar je u centru pažnje (VIDEO)
Dabija B. - Copyright Facebook/Delphine Daviet

Sahrana devojčice Lole (12), koja je mučki ubijena u Parizu pre deset dana, biće održana danas.

Služba će biti otvorena za javnost, ali će sama sahrana biti održana u strogoj privatnosti.

U međuvremenu, stručnjaci pokušavaju da utvrde stanje mentalnog zdravlja Alžirke Dabije B., koja je devojčicu namamila u stan svoje sestre, seksualno je zlostavljala, mučila i ubila.

Podsetimo, Lolino telo je pronađeno u plastičnom sanduku u dvorištu zgrade u kojoj je živela, a po sebi je imala i cifre jedan i nula, ali nije utvrđeno šta bi oni trebalo da predstavljaju.

Dabija se nalazi u samici u zatvoru u Frenu, a očekuje se da će istraga trajati najmanje 18 meseci.

Printscreen/Facebook/Delphine Daviet
Ubijena devojčica Lola

U središtu debata će biti njeno mentalno stanje, dok će izrada psihološkog profila podrazumevati učešće velikog broja stručnjaka. Oni treba da utvrde da li je Dabija bila u "normalnom stanju" u trenutku ubistva ili je to bila posledica mentalnog poremećaja.

Ukoliko se ustanovi da je bila neuračunljiva, ne može joj se suditi već će biti smeštena u psihijatrijsku ustanovu. U suprotnom, sudiće joj se pred porotom, a u tom slučaju preti joj doživotna kazna.

Dabija će biti pod konstantnom prismotrom.

- Pokušavamo da je zaštitimo od nje same u slučaju pokušaja samoubistva. Postaraćemo se da joj nijedan drugi zatvorenik ne priđe. Sve će biti organizovano tako da se ne sastaje ni sa kim - poručili su iz uprave zatvora.

Printscreen/Facebook/Delphine Daviet
 

Osim toga, pažljivo su izabrali i čuvare koji će biti sa njom u komunikaciji jer je ovaj slučaj mnoge zaprepastio, a među osobljem ima i majki.

Francuski mediji su već preneli da je Dabija prvobitno priznala zločin, ali da je onda insistirala da je to sigurno bio san.

Drugom prilikom je rekla da se borila sa duhom i da je morala da se brani.

Njena sestra je poručila da Dabija u poslednje vreme imala običaj da se budi usred noći i da je pričala nepovezano.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike