Medvedev upozorio: Isporuke oružja Kijevu narušiće odnose između Rusije i Izraela

17.10.2022

13:13

0

Do sada su isporučivali samo humanitarnu pomoć

Medvedev upozorio: Isporuke oružja Kijevu narušiće odnose između Rusije i Izraela
Dmitrij Medvedev - Copyright Yekaterina Shtukina, Sputnik, Photo via AP

Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da bi izraelske isporuke oružja Kijevu bile nepromišljen korak i da bi mogle da naruše odnose Izraela s Rusijom.

- Čini se da Izrael planira da isporučuje oružje kijevskom režimu. To je veoma nepromišljen korak. On će razrušiti sve međudržavne odnose zemalja - naveo je Medvedev na Telegramu.

Medvedev je naveo da bi, u slučaju da počne da isporučuje oružje Ukrajini, Izrael takođe mogao da "proglasi herojima (Stepana) Banderu i (Romana) Šuheviča".

Šuhevič je bio ukrajinski nacionalista, političar i revolucionar, zapovednik Ukrajinske ustaničke armije u Drugom svetskom ratu. Bandera je bio ukrajinski političar i vođa terorističke Organizacije ukrajinskih nacionalista, koji je bio odgovoran za brojne brutalne zločine počinjene nad Poljacima i Rusima.

Izraelski ministar za dijasporu Nahman Šaj rekao je u nedelju da bi Izrael trebalo da počne da pruža vojnu pomoć Ukrajini, sledeći primer SAD i NATO zemalja, posle pojave informacije o iranskim isporukama balističkih raketa Rusiji.

On je dodao da Izrael od početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini isporučuje Kijevu samo humanitarnu pomoć i sredstva za zaštitu radnika u civilnoj službi za vanredne situacije.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike