Meloni i Berluskoni "peglaju" nesuglasice! Da li će buduća premijerka medijskom magnatu oprostiti uvredljive epitete?

17.10.2022

11:13

0

Autor: I. P.

Napetost je dostigla "tačku ključanja" pa se čak govorilo o tome da će Berluskonijeva stranka ići sama na konsultacije o formiranju nove vlade

Meloni i Berluskoni "peglaju" nesuglasice! Da li će buduća premijerka medijskom magnatu oprostiti uvredljive epitete?
AP18102584977417 - Copyright AP Photo/Gregorio Borgia

Lider partije  "Braće Italije (FdI)" i  buduća premijerka Đorđa Meloni i lider stranke "Napred Italija" (FI) Silvio Berluskoni će danas imati "mirovne pregovore" u Rimu, nakon što su koalicioni partneri upali u ćorsokak oko formiranja nove vlade.

Bivši premijer i medijski magnat Berluskoni opisao je Melonijevu kao "drsku, nadmenu, arogantnu i uvredljivu" prošle nedelje u pisanim beleškama koje su mediji fotografisali nakon što "FI" nije podržala funkcionera FDI Ignacija la Rusu na izborima na kojima je postao predsednik Senata zbog iscrpljivanja oko sastava nove vlade.

Meloni, koja bi trebalo da postane prva žena premijer Italije nakon što je FDI predvodio pobedu desničarske koalicije na prošlomesečnim opštim izborima, uzvratila je rekavši da je Berluskoni zaboravio da „ne može ucenama“ na listu.

Napetost je dostigla "tačku ključanja" pa se čak govorilo o tome da će Berluskonijeva stranka ići sama na konsultacije o formiranju nove vlade, a ne kao deo desničarske koalicije u kojoj je i Liga Matea Salvinija.

Međutim, Meloni i Berluskoni su navodno razgovarali telefonom u nedelju i trebalo bi da se sastanu u kancelarijama FDI-ja u Rimu u ponedeljak dok pokušavaju da poprave stvari.

Meloni je u nedelju rekla da opozicija levog centra treba da se "pomiri" sa činjenicom da će koalicija koju ona predvodi "podići Italiju".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike