Salvini spreman da se vrati na mesto ministra unutrašnjih poslova! Da li će loš rezultat Lige uticati na poziciju njenog lidera?

06.10.2022

08:22

0

Autor: I. P.

Za Salvinija se kaže da žudi za svojim starim poslom ministra unutrašnjih poslova, ali je njegova pozicija oslabljena relativno lošim učinkom Lige na opštim izborima

Salvini spreman da se vrati na mesto ministra unutrašnjih poslova! Da li će loš rezultat Lige uticati na poziciju njenog lidera?
Mateo Salvini - Copyright AP Photo/Gregorio Borgia

Lider Lige Mateo Salvini spreman je za ministarski posao u novoj vladi Đorđe Meloni, rekli su u sredu izvori Lige.

Partija Melonijeve Braća Italije (FdI) pobedila je na opštim izborima 25. septembra na čelu saveza sa Ligom i partijom Forca Italia (FI) Silvija Berluskonija, čime je postala prva žena premijer Italije.

Vodeći poslanik FDI, Fabio Rampelli, ranije je rekao da nije čuo za bilo kakve glasine da je iko uložio veto protiv Salvinija da dobije ministarstvo unutrašnjih poslova, mesto koje je obavljao od 2018. do 2019. godine, ističući se uskraćivanjem pristupa italijanskim lukama za brodove za spasavanje migranata kojima upravljaju nevladine organizacije.

Izvori Lige rekli su u sredu da je Salvini proveo ceo dan u razgovoru sa predstavnicima italijanske industrije, trgovine i poljoprivrede, pri čemu su se razgovori fokusirali na prioritetnu politiku Lige za ublažavanje računa za energiju usred krize troškova života.

Ako odlazeća vlada ne preduzme dovoljne mere u vezi sa energetskom krizom, to će morati da bude prva briga buduće administracije, rekli su izvori Lige.

Za Salvinija se kaže da žudi za svojim starim poslom ministra unutrašnjih poslova, ali je njegova pozicija oslabljena relativno lošim učinkom Lige na opštim izborima, pri čemu su njeni glasovi pali na 9% sa 19% na poslednjim izborima 2018. i u poređenju sa 26% za FDI.

Salvini je takođe, predložen za sledećeg ministra poljoprivrede. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike