Pokrenuta istraga protiv Ilona Maska!

14.10.2022

16:58

0

Tviter je podneo ovu sudsku prijavu neposredno pre nego što je Mekormik odložio suđenje da bi Masku i Tviteru dao tri nedelje da zatvore ponovno spajanje vredne 44 milijarde dolara

Pokrenuta istraga protiv Ilona Maska!
Ilon Mask - Copyright Hannibal Hanschke/Pool via AP

Ilon Mask je pod istragom zbog "ponašanja" u vezi sa njegovom kupovinom Tvitera, saopštila je kompanija u sudskom podnesku od 6. oktobra koji je objavljen u četvrtak.

- Ilon Mask je trenutno pod istragom saveznih vlasti zbog njegovog ponašanja u vezi sa akvizicijom Tvitera - saopštio je Tviter.

Nalog uglavnom opisuje njegove napore da pribavi dokumente u vezi sa istragama koje su u toku. U njemu se kaže da se evidencija privilegija koju je izradila Maskova advokatska kancelarija odnosi na "nacrte e-pošte od 13. maja za SEC (Komisiju za hartije od vrednosti)" i "slajd prezentaciju za FTC (Federalnu trgovinsku komisiju)", ali da "konačna saopštenja sama nisu ni proizvedena ni evidentirana."

- Preko advokata je razmenio suštinsku prepisku sa tim vlastima u vezi sa njihovim istragama. Tviter želi te dokumente, jer se oni odnose na ključna pitanja u ovoj parnici. Tviter je tražio da se te dokumente dostave pre nekoliko meseci. Ali nakon suđenja za samo 11 dana, optuženi ih još uvek nisu predočili.

Tviter je podneo ovu sudsku prijavu neposredno pre nego što je Mekormik odložio suđenje da bi Masku i Tviteru dao tri nedelje da zatvore ponovno spajanje vredne 44 milijarde dolara. 

Tviter je napisao da se Maskova "igra mora završiti" i zatražio od suda nalog kojim bi se "proizvodnja komunikacije advokata optuženih sa vladom u vezi sa Tviterom i transakcijom na Tviteru" primorala.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike