Objavljen novi portret kraljevske porodice, a Britancima je nekoliko detalja zapalo za oko (FOTO)

02.10.2022

09:12

0

Nova era britanske monarhije

Objavljen novi portret kraljevske porodice, a Britancima je nekoliko detalja zapalo za oko (FOTO)
kraljica-balkon - Copyright Jonathan Brady/Pool Photo via AP

Britanska kraljevska porodica objavila je novi službeni portret kralja Čarlsa i kraljice Kamile s princom i princezom od Velsa, Vilijamom i Kejt. 

Portret je nastao u Bakingemskoj palati dan pre sahrane kraljice Elizabete.

- Njihova Veličanstva kralj i kraljica s kraljevskim Visočanstvima princom i princezom od Velsa. Snimljeno u Bakingemskoj palati 18. septembra, snimio Kris Džekson - stoji u opisu fotografije.

Dva para izgledaju opušteno, smeše se, a kralj drži ruku u džepu. Nekoliko trenutaka nakon što je nastala ova fotografija, održali su prijem za svetske zvaničnike koji su u London došli na sahranu. Iza njih se nalazi portret Džordža III koji je kupio Bakingemsku palatu s namerom da mu to postane utočište.

Čarlsova "smanjena monarhija"

- Slika sugeriše da možda još postoje trenuci u kojima se kraljevska porodica može povući s dužnosti - pišu britanski mediji i dodaju da je ovo fotografija koja simbolizuje početak Čarlsove vladavine. 

- Ovde vidimo vladavinu koju je zamislio kralj Čarls III - onu u kojoj se istorija i dinastija moraju, naravno, sačuvati. Ali s novim stilom neformalne gracioznosti koja se temelji na stvarnim porodičnim vrednostima. To je 'mešovita' porodica, u korak s vremenom - dodaju.

Naglašavaju i da ova fotografija prikazuje "Čarlsovu smanjenu monarhiju na delu". Naime, novi kralj se već godinama zalaže za to da samo manji broj članova najuže kraljevske porodice bude finansiran iz javnog budžeta.

Mnogi su pronašli i određenu simboliku. 

"Ovo je prošlost i budućnost naše monarhije", glasio je jedan komentar.

Međutim, najviše pažnje privukla je činjenica da nema drugog Čarlsovog sina, Harija, i njegove supruge Megan Markl. Oni čak nisu bili pozvani na prijem za svetske zvaničnike.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike