U eksploziji u Kabulu poginulo najmanje 7 osoba! Do napada je došlo dok su vernici napuštali džamiju (FOTO)

23.09.2022

17:30

0

Među povređenima ima i dece

U eksploziji u Kabulu poginulo najmanje 7 osoba! Do napada je došlo dok su vernici napuštali džamiju (FOTO)
kabul AP22210651764508 - Copyright AP Photo/Ebrahim Noroozi

Najmanje sedam osoba je poginulo od posledica eksplozije automobila bombe u Kabulu, a 41 je povređena, među kojima i nekoliko dece, saopštio je zvaničnik talibana.


Do eksplozije je došlo dok su vernici napuštali džamiju u prestonici Avganistana Kabulu.

Još niko nije preuzeo odgovornost za eksploziju, poslednju u nizu od kad su talibani preuzeli vlast u Avganistanu pre nešto više od godinu dana, preneo je AP.

 


Veliki gusti crni dim digao se u nebo, a pucnji eksplozije odjeknuli su u blizini džamije, koja se nalazi u diplomatskom kvartu avganistanske prestonice.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Abdul Nafi Takor rekao je da je vozilo sa eksplozivom bilo parkirano pored puta u blizini džamije i da je detonirano dok su vernici izlazili posle molitve petkom.

 


Dodao je da je uviđaj u toku, a da se policija nalazi na licu mesta.

"Mnogi ljudi su stradali ili su ranjeni", rekao je očevidac Mohamed Basir i dodao da ne zna da li je eksploziv bio postavljen na putu ili je u pitanju auto-bomba.

 


Portparol kabulske policije Kalid Zadran rekao je da su vernici namerno napadnuti dok su izlazili iz džamije Vazir Akbar Kani, oblasti Kabula.

 


"Napad na džamije i vernike je neoprostiv zločin, nacija treba da sarađuje sa režimom u eliminisanju kriminalaca'', rekao je portparol talibanske vlade Zabihulah Mudžahid.

Misija Ujedinjenih nacija u Kabulu je na Tviteru objavila da je bombaški napad još jedan "gorki podsetnik na stalnu nesigurnost i terorističke aktivnosti u Avganistanu".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike