Pogrebna kola u kojima je prevezen kovčeg Elizabete II nisu kao sva druga: Kraljica davala uputstva kako će biti urađena (FOTO)

19.09.2022

15:06

0

Ovim automobilom je ispraćena na mesto gde će počivati, u zamku Vindzor

Pogrebna kola u kojima je prevezen kovčeg Elizabete II nisu kao sva druga: Kraljica davala uputstva kako će biti urađena (FOTO)
pogrebna kola kraljice elizabete (7) - Copyright Youtube/Sky News

Kovčeg najdugovečnijeg britanskog monarha prevezen je danas posebnim pogrebnim kolima do zamka Vindzor, gde će kraljica Elizabeta počivati. Ono što je da zanimljivo jeste da je sama kraljica davala upute kada je on dizajniran, upravo za ovaj trenutak.

Vozilo je, naime, urađeno tako da javnost ima mogućnost da vidi kraljičin kovčeg. Takođe, na njemu se nalazi lični i zvanični kraljičin monogram, a celo vozilo je iste boje kao i ostali automobili koje koriste članovi kraljevske porodice kada odlaze da obave zvanične dužnosti.

Kraljevska rezidencija i kompanija "Jaguar Land Rover" dobili su uputstva direktno od kraljice Elizabete, kako bi sve bilo urađeno onako kako je ona zamislila.

Ova pogrebna kola korišćena su kako bi kovčeg kraljice bio prevezen do Bakingemske palate kada je stigao iz Škotske prošlog utorka, a danas kako bi bio dopremljen do zamka Vindzor. 

Youtube/Sky News
Automobil u kojem je prevezen kovčeg kraljice Elizabete

Prema proceduri, kada je vozilo stiglo, moralo je da uspori kako bi se procesiji pridružili članovi kraljevske porodice, te u toj pratnji kovčeg bio ispraćen do kapele Svetog Đorđa, gde će kraljica počivati pored svog supruga, princa Filipa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike