Otkriven sadržaj dirljive poruke kralja Čarlsa koja je stavljena na kovčeg Elizabete II: I venac od cveća ima posebno značenje (FOTO)

19.09.2022

11:32

0

On je tražio da se napravi venac od posebnog cveća koji će biti stavljen na kovčeg

Otkriven sadržaj dirljive poruke kralja Čarlsa koja je stavljena na kovčeg Elizabete II: I venac od cveća ima posebno značenje (FOTO)
kraljica elizabeta (3) - Copyright AP Photo

Sahrana kraljice Elizabete održava se danas u Londonu. U trenucima kada je kraljičin kovčeg bio na putu ka Vestminsterskoj opatiji, mnogi su gledali šta je to položeno na njega, o čemu možete više pročitati OVDE.

No, u centru venca od cveća nalazila se i lična poruka novog kralja, Čarlsa III, koju je svojeručno napisao za svoju majku. 

- S ljubavlju i velikim poštovanjem, Čarls - pisalo je u poruci.

Poruka je, inače, bila u vencu koji je kralj Čarls lično zahtevao kako da bude napravljen. Naime, sve što se nalazi na njemu uzeto je iz bašti Bakingemske palate, Klarens hausa i Hajgrov hausa i izabrani su zbog onoga što simbolišu.

Na vencu se nalazi ruzmarin, za sećanje, i mirta isečena iz bilje koja je uzgajana iz grančice mirte koja se nalazila u kraljičinom bidermajeru.

Mirta se često smatra simbolom srećnog braka. Tu su i engleski hrast koji simbolizuje snagu ljubavi, pelagonije, baštenske ruže, jesenja hortenzija, sedum, dalije i šuga.

Oni su u nijansama zlatne, roze i tamne bordo boje, sa belom, kako bi bio održan kraljvski standard.

AP Photo
Kovčeg kraljice Elizabete

Takođe, na kraljev zahtev, venac je napravljen tako da može dugo da se održi - na gnezdu od engleske mahovine i hrastovih grana.

Sahranu kraljice Elizabete II pratite uživo na portalu 24sedam klikom OVDE.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike