Princeza Kejt je na sahrani kraljice Elizabete uradila isto što i na ispraćaju princa Filipa: Jednim detaljem im odala počast (FOTO)

19.09.2022

13:20

0

Supruga princa od Velsa je i prethodnih dana na sličan način iskazala poštovanje

Princeza Kejt je na sahrani kraljice Elizabete uradila isto što i na ispraćaju princa Filipa: Jednim detaljem im odala počast (FOTO)
kejt midlton (6) - Copyright AP Photo

Sahrana kraljice Elizabete II održava se danas, a članovi kraljevske porodice su, svako na svoj način, odali počast najdugovečnijem britanskom monarhu

Kejt, princeza od Velsa, nosila je crno odelo, sa šeširom i velom na njemu, ali je pravu pažnju zapravo privukao njen nakit. Naime, ona je ponela minđuše i ogrlicu koje su pripadale kraljici. 

AP Photo
Princeza od Velsa na sahrani kraljice Elizabete

Princeza Kejt je nosila biserne minđuše i ogrlicu sa četiri niza bisera, te dijamantskom kopčom, a oba komada bili su u kraljičinoj privatnoj kolekciji. Međutim, nije samo ovo način na koji je baki svog supruga odala počast.

Ona je iste komade nakita nosila i prošle godine na sahrani kraljičinog supruga princa Filipa.

Profimedia
Princeza od Velsa na sahrani princa Filipa

Kraljica Elizabeta je pomenutu ogrlicu nosila na prijemu u Bangladešu 1983. godine, dok je minđuše dobila na poklon za njeno venčanje 1947. godine.

Inače, minđuše su Kejt omiljeni komad nakita iz kraljičine "kutije nakita", a nosila ih je i na proslavi platinastog jubileja.

Ovo nije prvi put da je Kejt izborom nakita odala počast kraljici, od trenutka njene smrti. To je učinila i noseći dijamantske minđuše koje su pripadale kraljici na službi kada je kraljičin kovčeg prenet u Vestminstersku dvoranu.

Te minđuše je kraljica nosila na proslavi srebrnog jubileja 1977. godine, a prvi put ih je pozajmila Kejt kada je išla na svoju prvu solo turneju u oktobru 2016. godine u Holandiju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike