Kako je princeza Šarlot odala počast Elizabeti II: Nosila posebnu stvar na sahrani koju je dobila od kraljice na poklon (FOTO)

19.09.2022

13:01

0

Pored toga što je prvi put nosila crni šešir u javnosti, svi su primetili još jedan detalj

Kako je princeza Šarlot odala počast Elizabeti II: Nosila posebnu stvar na sahrani koju je dobila od kraljice na poklon (FOTO)
princeza šarlot (3) - Copyright AP Photo

Princeza Šarlot, ćerka princa Vilijama i princeze Kejt od Velsa, bila je danas na sahrani svoje prabake, kraljice Elizabete II. Njen brat princ Džordž, budući kralj i drugi u redu za engleski presto, i princeza Šarlot bili su jedini kraljičini praunuci koji su učestvovali na sahrani.

AP Photo
Princeza Šarlot, princ Džordž i princeza Kejt

Kada je kraljičin kovčeg donet u Vestminstersku opatiju, princ Džordž i princeza Šarlot su u pratnji svojih roditelja išli iza njega, a tada su mnogi primetili jedan detalj. Naime, princeza Šarlot je, smatraju, na poseban način odala počast svojoj prabaki, za koju kraljevski znalci tvrde da je jako volela.

Obučena skroz u crno, sa šeširom na glavi, što je prvi put da je nosila, a na kaputu je imala mali dijamantski broš u obliku potkovice, u znak ljubavi koju je pokojna kraljica delila prema konjima.

Ono što se navodi jeste da je taj broš kraljica lično poklonila svojoj praunuci, te samim tim ima i veće značenje na ovaj dan.

AP Photo
Princeza Šarlot, princ Džordž, princeza Kejt i vojvotkinja od Saseksa Megan Markl

Inače, nije bilo poznato da će deca princa i princeze od Velsa prisustvovati sahrani. To je objavljeno kasno sinoć, a kako se navodi, Kejt i Vilijam su dugo razmišljali i razgovarali sa svojom decom, ali i pomoćnicima, da li oni treba da budu u pratnji. 

AP Photo
Princeza Šarlot

Na kraju su odlučili da princ Džordž, kao budući kralj, treba da bude na sahrani, a kako je veoma vezan za svoju sestru Šarlot, rešili su da njih dvoje budu jedno uz drugog. Najmlađi sin, princ Luj, nije prisustvovao sahrani zbog toga što je, smatraju stručnjaci, suviše mali.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike