Republikanci odgovorili Bajdenu: Poslali dva autobusa migranata pred rezidenciju Kamale Haris!

15.09.2022

20:48

0

Potez republikanskih guvernera koji se protive imigracionoj politici predsednika Džoa Bajdena

Republikanci odgovorili Bajdenu: Poslali dva autobusa migranata pred rezidenciju Kamale Haris!
Tan2022-8-9_173115211_0 - Copyright AP Photo/Evan Vucci

Dva autobusa puna migranata sa američko-meksičke granice stigla su u četvrtak ispred kuće potpredsednice Kamale Haris u Vašingtonu u poslednjem potezu republikanskih guvernera koji se protive imigracionoj politici predsednika Džoa Bajdena.

Guverner Teksasa Greg Abot potvrdio je da su autobusi iz Teksasa stigli u Pomorsku opservatoriju na severozapadu Vašingtona.

- Potpredsednica Haris tvrdi da je naša granica 'bezbedna' i poriče krizu. Šaljemo migrante u njeno dvorište da pozovemo Bajdenovu administraciju da uradi svoj posao i obezbedi granicu - napisao je Abot na Tviteru.

Oko dvadesetak ljudi stajalo je ispred Mornaričke opservatorije u četvrtak ujutro držeći plastične kese sa svojim stvarima. Zatim su premešteni u lokalnu crkvu.

Ovaj potez republikanskog guvernera dolazi dan nakon što je guverner Floride Ron DeSantis preuzeo zasluge za slanje grupe imigranata na bogato ostrvo Martas Vinjard.

Letovi za ostrvo Masačusets bili su deo napora da se "prevezu ilegalni imigranti do utočišta", rekla je DeSantisova direktorka komunikacija Tarin Fenske.

Mnogi migranti koji ilegalno pređu američku granicu iz Meksika privremeno su zaštićeni od deportacije da traže azil na imigracionom sudu ili pušteni na slobodu zbog humanitarne uloge, nakon što ih američke vlasti oslobode.

Guverner Masačusetsa Čarli Bejker rekao je da se pruža kratkoročna pomoć. Državni predstavnik Dilan Fernandes, koji predstavlja pomenuto ostrvo, rekao je da se zajednica umešala da obezbedi hranu, vodu i druge resurse.

 

 

- Ovi imigranti nisu dočekani haosom, nego saosećanjem. Mi smo zajednica i nacija koja je jača zbog imigranata - napisao je Fernandes na Tviteru.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike