Još jedna na listi misterioznih smrti: Ruski biznismen pao s broda u punoj brzini i poginuo (FOTO)

13.09.2022

16:55

0

Ivan Pečorin (39) poginuo je u navodnoj nesreći na krajnjem istoku Rusije

Još jedna na listi misterioznih smrti: Ruski biznismen pao s broda u punoj brzini i poginuo (FOTO)
profimedia-0722019686 - Copyright Profimedia

Smrt ruskog direktora energetske kompanije još jedna je na listi misterioznih smrti moćnih biznismena koje su učestale od početka invazije na Ukrajinu 24. februara.

Ivan Pečorin (39), generalni direktor Korporacije za razvoj dalekog istoka i Arktika, navodno je pao s broda u punoj brzini i poginuo u subotu u blizini Ruskog ostrva u Japanskom moru, blizu Vladivostoka na krajnjem istoku Rusije.

Prema podacima iz Komsomolske Pravde, Pečorin je kao jedan od Putinovih ljudi radio na modernizaciji avijacije u istočnoj Rusiji i na istraživanju resursa na Arktiku, u trenutku kada je zemlja suočena sa oštrim sankcijama.

Pečorin je posljednji javni nastup imao na Istočnom ekonomskom forumu, održanom od 5. do 8. septembra u Vladivostoku. Dejli mejl je preneo da je Pečorin imao izlaganje pod naslovom "Svako ima svoj put: Logistika promenjenog sveta."

Njegova smrt usledila je nakon smrti bivšeg izvršnog direktora iste korporacije, Igora Nosova (43), koji je iznenada preminuo u februaru, navodno od moždanog udara.

Profimedia
 

A nedavno je, 1. septembra, Ravil Maganov (67), naftni tajkun i bivši čelnik druge najveće ruske naftne kompanije, Lukoila, navodno pao sa prozora šestog sprata moskovske bolnice. Nepotvrđeni izveštaji navode da je Maganov "pretučen" i "bačen kroz prozor". Maganov se ranije protivio ratu u Ukrajini, a iz Lukoila je saopšteno da je njegova smrt nastupila "nakon teške bolesti".

U decembru 2021. Jegor Prosvirnin - osnivač sajtova Sputnik i Pogrom - pao je iz stambene zgrade u Moskvi. Sličan incident dogodio se u oktobru te godine, kada je ruski diplomata pronađen mrtav nakon pada s prozora ruske ambasade u Berlinu.

- Ivanova smrt je nenadoknadiv gubitak za prijatelje i kolege, veliki gubitak za korporaciju. Izražavamo iskrenu sućut obitelji i prijateljima - stoji u saopštenju korporacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike