Lavrov poslao nedvosmislenu poruku Zapadu i NATO Alijansi: Kuda ide svet? Ka pravednijem svetskom sistemu!

11.09.2022

14:44

0

Prema rečima Lavrova, kijevske vlasti saopštavaju da pregovori mogu da se održe tek posle pobede Ukrajine i da će biti spremni da razgovaraju kada "Rusija napusti ukrajinske zemlje"

Lavrov poslao nedvosmislenu poruku Zapadu i NATO Alijansi: Kuda ide svet? Ka pravednijem svetskom sistemu!
sergej lavrov profimedia-0673118668 - Copyright Profimedia

Rusija ne odbacuje pregovore s Ukrajinom, ali što ih Kijev bude više odlagao, to će biti teže da se postigne sporazum s Moskvom, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov je u intervjuu za TV Rusija-1 objasnio da je ruski predsednik Vladimir Putin preneo tu poziciju Moskve na sastanku sa šefovima poslaničkih grupa u Državnoj dumi.

- Predsednik je rekao učesnicima sastanka da ne odbacujemo pregovore, ali da oni koji ih odbacuju, trebalo bi da razumeju da, što se duže taj proces odlaže, teže će im biti da pregovaraju s nama - rekao je Lavrov.

Profimedia
 

Prema rečima Lavrova, kijevske vlasti saopštavaju da pregovori mogu da se održe tek posle pobede Ukrajine i da će biti spremni da razgovaraju kada "Rusija napusti ukrajinske zemlje", navodi Sputnjik.

- U tome ih aktivno podržavaju, cak im povlađuju u Londonu, Vašingtonu, Briselu. Ako je ovo njihov izbor, onda mi znamo kako možemo da ostvarimo ciljeve koje je postavio ruski predsednik Vladimir Putin u okviru specijalne vojne operacije - rekao je šef ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Šef ruske diplomatije takođe je ocenio da će svet biti multipolaran, uprkos "mahnitim pokušajima" Zapada da zadrži svoju dominaciju.

- Kuda ide svet? Ka pravednijem svetskom sistemu, mislim. On će biti multipolaran. Zapad mahnito pokušava da zadrži i ojača svoju dominaciju. NATO je saopštio svoje ciljeve širom sveta, a indo-pacifički region je zvanično označen kao sfera uticaja Alijanse - to se ne sviđa svima - kazao je Lavrov.

BONUS VIDEO:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike