Lavrov o vizama za ruske diplomate: Dužnost Gutereša da svim delegacijama osigura učešće na Generalnoj skupštini UN

10.09.2022

21:18

0

Ruskoj delegaciji koja treba da putuje u Njujork vize još nisu odobrene

Lavrov o vizama za ruske diplomate: Dužnost Gutereša da svim delegacijama osigura učešće na Generalnoj skupštini UN
Vulin Lavrov MUP Srbije 5 (8) - Copyright MUP Srbije

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da je dužnost SAD i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija da osiguraju učešće na Generalnoj skupštini svetske organizacije svim delegacijama.


Podsetimo, u periodu od 20. septembra u sedištu UN u Njujorku okupljaju se predsednici i premijeri iz čitavog sveta. Rusku delegaciju treba, po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina, da predvodi Sergej Lavrov, ali vize još nisu odobrene.

Lavrov je za rusku TV rekao da je kolegama iz Ministarstva spoljnih poslova sugerisao da američku stranu više ne podsećaju na izdavanje viza.

- Amerikanci imaju svoje obaveze, generalni sekretar UN ima obavezu da svim delegacijama osigura učešće na svim događajima UN, uključujući Generalnu skupštinu, rekao je Lavrov.

Prethodno je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov rekao da se ambasada obratila američkom Stejt departmentu da izda vizu Lavrovu i drugim članovima ruske delegacije.

Zamenik zvaničnog predstavnika generalnog sekretara UN Farhan Hak izjavio je da je Antonio Gutereš u stalnom kontaktu sa SAD i Rusijom po tom pitanju.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike