Lavrov zagrmeo - ukazao na početničku grešku: Umesto da gradi negativan stav prema Rusiji, Liz Tras bi trebalo da rešava druge odnose

06.09.2022

17:55

0

Lavrov je ocenio da Tras ima prioritet pre nego što konačno odredi svoj stav prema Rusiji

Lavrov zagrmeo - ukazao na početničku grešku: Umesto da gradi negativan stav prema Rusiji, Liz Tras bi trebalo da rešava druge odnose
Liz Tras Sergej Lavrov - Copyright Olivier Douliery/Pool via AP Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service via AP, File

Nova britanska premijerka Liz Tras ima unapred negativan stav prema Rusiji, dok bi u postojećim okolnostima bilo značajnije za London da reši odnose sa svojim najbližim susedima, uključujući Francusku, izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov je ocenio da Tras ima prioritet pre nego što konačno odredi svoj stav prema Rusiji, a to je da shvati da li je francuski predsednik Emanuel Makron prijatelj ili neprijatelj, prenosi TAS S.

London nastoji da kompenzuje gubitak uticaja u Evropi agresivnim mešanjem u situaciju u vezi sa Ukrajinom i braneći svoje interese bez uzimanja u obzir pozicije ostalih zemalja, ukazao je Lavrov.

MUP Srbije
 

Tokom predizborne kampanje prošlog meseca, Trus je izjavila da još nije odlučila da li je francuski predsednik prijatelj ili neprijatelj.

AP Photo/Rui Vieira
 

Tras je rekla da će London nastaviti da pruža podršku Ukrajini, što uključuje znatna vojna i finansijska sredstva, prenosi TASS.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike