Kadirov najavio da će se povući sa čela Čečenije: Vodim republiku već 15 godina - zaslužujem "neodređeni i dug odmor" (VIDEO)

03.09.2022

15:16

0

Autor: 24sedam

Kadirov je izrazio nadu da će ga Čečeni "podržati i razumeti"

Kadirov najavio da će se povući sa čela Čečenije: Vodim republiku već 15 godina - zaslužujem  "neodređeni i dug odmor" (VIDEO)
Ramzan Kadirov - Copyright Profimedia

Lider Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da je dugo na toj poziciji i da zaslužuje "neodređeni i dug odmor".

- Ja vodim republiku već 15 godina. Mi, Kavkanci i Čečeni, imamo izreku: „Bez obzira koliko je cenjen, dugoočekivan gost, ako ode na vreme, još je prijatnije." Mislim da je došlo i moje vreme. Dok me nisu izbacili. Mislim da sam već star. Nekad sam bio najmlađi, neiskusan. A sada sam ostao neiskusan, ali mladost je negde otišla - naveo je Kadirov na Telegramu.

Kadirov je izrazio nadu da će ga Čečeni "podržati i razumeti".

 

 

Podsećamo, Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) podigla je optužnicu za ratne zločine protiv lidera Čečenske Republike Ramzana Kadirova.

SBU je na svom kanalu na Telegramu saopštila da je prikupila „bezuslovne dokaze o ratnim zločinima koje je počinio Ramzan Kadirov".

Kadirov je najavio spremnost da se sastane sa pripadnicima Službe bezbednosti Ukrajine koja ga je optužila za ratne zločine.

- Odredite lokaciju gde treba da se pojavimo, rado ćemo doći i videti ko je kriminalac, ko je ubica a ko terorista. Nemate ni časti ni savesti, napisao je tada Kadirov na svom Telegram kanalu.

On je rekao da prihvata sve što je radio u Ukrajini.

- Da ste me pitali, odavno bih zauzeo Kijev . Zelenski i njemu slični bi već bili u podrumu na ispitivanju, rekao je Kadirov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike