Ukrajina podigla optužnicu protiv Kadirova zbog navodnih ratnih zločina! Usledio brutalan odgovor lidera Čečenije!

26.08.2022

12:18

0

Autor: 24sedam

Osim za lidera Čečenije, kako se dodaje, prikupljeni su i dokazi o ratnim zločinima koje su počinila još dva ruska borca

Ukrajina podigla optužnicu protiv Kadirova zbog navodnih ratnih zločina! Usledio brutalan odgovor lidera Čečenije!
Ramzan Kadirov - Copyright AP Photo/Musa Sadulayev, file

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) podigla je optužnicu za ratne zločine protiv lidera Čečenske Republike Ramzana Kadirova.

SBU je na svom kanalu na Telegramu saopštila da je prikupila „bezuslovne dokaze o ratnim zločinima koje je počinio Ramzan Kadirov", prenosi TASS.

 

 

Osim za lidera Čečenije, kako se dodaje, prikupljeni su i dokazi o ratnim zločinima koje su počinili zamenici načelnika odeljenja ruske Nacionalne garde za Čečeniju Daniil Martinov i jedan od komandanata Nacionalne garde Husein Mežidov.

Kadirov je u više navrata objavljivao snimke borbi iz Ukrajine, u kojima je obećavao da će se obračunati sa bataljonom Azov i svima koji stanu na put ruskoj vojnoj operaciji u kojoj je dobrovoljno odlučio da učestvuje sa svojim vojnicima.

Kadirov spreman da odgovori pripadnicima SBU na optužbe za zločine

Čečenski lider Ramzan Kadirov najavio je spremnost da se sastane sa pripadnicima Službe bezbednosti Ukrajine koja ga je optužila za ratne zločine.

- Odredite lokaciju gde treba da se pojavimo, rado ćemo doći i videti ko je kriminalac, ko je ubica a ko terorista. Nemate ni časti ni savesti, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

On je rekao da prihvata sve što je radio u Ukrajini, prenosi RIA Novosti.

- Da ste me pitali, odavno bih zauzeo Kijev . Zelenski i njemu slični bi već bili u podrumu na ispitivanju, rekao je Kadirov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike