Kim Kardašijan ubedljivo pobedila Hilari u kvizu: Iako je to studirala, političarka nije znala odgovore (VIDEO)

25.08.2022

20:33

0

Autor: N. Pavlović

I rijaliti zvezde umeju da iznenade

Kim Kardašijan ubedljivo pobedila Hilari u kvizu: Iako je to studirala, političarka nije znala odgovore (VIDEO)
Kim Kardašijan Hilari Klinton - Copyright AP Photo/Peter Morrison Profimedia

Studije prava na Univerzitetu Jejl i radno advokatsko iskustvo nisu mnogo pomogli Hilari Klinton da pobedi rijaliti zvezdu Kim Kardašijan u jednom kvizu u kome su odgovarale upravo na pitanja o pravu.

Kim je ubedljivo pobedila Hilari rezultatom 11-4 u kvizu koji je emitovan u epizodi nove dokumentarne serije "Gutsy", koju bivša američka državna sekretarka vodi sa svojom ćerkom Čelsi.

Pitanja su se odnosila na krivično pravo, upotrebu smrtonosne sile i kriterijume za samoodbranu.

- O, bilo je srceparajuće - rekla je Klintonova nakon poraza.

- Mislim i da treba da poradi na brzini. U nekoliko slučajeva sam mogla da vidim da moja mama zna odgovor, ali da nije pritisla taster na vreme - dodala je Čelsi Klinton.

Inače, već je poznato da Kim Kardašijan svoj status zvezede želi da iskoristi i za pokretanje pravosudnih reformi, pa se tako za vreme mandata Donalda Trampa zalagala da pomiluje Alis Džonson, Afroamerikanku iz Tenesija koja je osuđena na doživotnu kaznu zbog prekršaja sa drogom, što je inače bio njeno prvo kršenje zakona.

AP/Evan Agostini
 

Kim je prošle godine položila ispit za studente prava na prvoj godini studija. Njen otac, Robert Kardašijan, bio je poznati advokat koji je, između ostalih, branio i O. Džej Simpsona 1995. godine.

Sa druge strane, Hilari Klinton je nakon studija prava učestvovala 1974. u istrazi koja je trebalo da utvrdi ima li osnova za opoziv predsednika Ričarda Niksona. Predavala je na Univerzitetu Arkanzas, a kasnije je postala prva žena koja je dobila partnerski status u prestižnoj advokatskoj firmi "Rose Law Firm" u Litl Roku.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike