Šolc obišao ukrajinske vojnike, pa se popeo na tenk! Nemački kancelar obećao još vojne pomoći (FOTO)

25.08.2022

13:43

0

Bio je impresioniran potencijalom Geparda i kazao je da je video koliko je efikasan i delotvoran u odbrani napada iz vazduha

Šolc obišao ukrajinske vojnike, pa se popeo na tenk! Nemački kancelar obećao još vojne pomoći (FOTO)
Olaf Šolc na tenku - Copyright Profimedia

Ukrajinske vojnike koji se nalaze u Nemačkoj na obuci za upravljanje nemačkim tekovima obišao je danas, kako je najavljeno, nemački kancelar Olaf Šolc.

Tom prilikom Šolc je Ukrajini obećao ddodatnu vojnu pomoć.

- Nemačka želi da da svoj doprinos da vojnici u Ukrajini dobiju optimalnu podršku koja im je potrebna - objasnio je on.

Nemački kancelar je obišao vojni poligon Putlos, gde se obučavaju ukrajinski vojnici za upotrebu oklopnog vozila za protivvazdušnu odbranu Gepard.

- Nemačka stavlja na raspolaganje moderno i efektivno oružje, jer Ukrajina ima pravo da brani sopstvenu zemlju, integritet, nezavisnost i suverenitet - poručio je kancelar.

 

Ukrajinskim vojnicima je izneo svoje divljenje za hrabrost koju pokazuju, a nemačkoj vojsci se zahvalio za angažovanje u obuci ukrajinskih kolega.

Šolc je bio impresioniran potencijalom Geparda i kazao je da je video koliko je efikasan i delotvoran u odbrani napada iz vazduha.

Najavio je da će Nemačka dostaviti Ukrajini još teških oružanih sistema, navodeći pancerhaubice, višeraketne bacače Iris-T, koji su, kaže, u stanju da osiguraju odbranu vazdušnog prostora čitavih gradova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike