Rešena prva misterija jezera Mid: Otkriveno kome pripadaju ljudski ostaci pronađeni pre 3 meseca (VIDEO)

25.08.2022

13:20

0

Autor: N. Pavlović

Mnogi misle da je i mafija umešana u određene slučajeve

Rešena prva misterija jezera Mid: Otkriveno kome pripadaju ljudski ostaci pronađeni pre 3 meseca (VIDEO)
profimedia-0690229787 - Copyright Profimedia

Ljudski ostaci, pronađeni u jezeru Mid pre više od 3 meseca, identifikovani su i otkriveno je da se radi o Tomasu Erndtu (42) koji se, kako se veruje, udavio pre dve decenije.

Erndtovi ostaci su pronađeni 7. maja u području Kalvil Beja, a identifikovani su kroz analizu DNK i istragu starih izveštaja.

Muškarac iz Las Vegasa se najverovatnije utopio 2. avgusta 2002. iako tačne okolnosti i dalje nisu poznate.

Vest o tome je objavljena 8. avgusta 2002. u novinama Las Vegas rivju žurnal, a piše da je Erndt skočio sa čamca, da se smatra nestalim i da se pretpostavlja kako se utopio. Kako se navodi, Erndt je bio otac dvoje dece.

AP Photo/John Locher
 

Podsetimo, kako je usled suše drastično opao vodostaj jezera Mid, na površinu su počeli da isplivavaju mnogi relikti prošlosti, od potopljenih brodova do ljudskih ostataka.

Od maja su pronađena najmanje tri tela, odnosno, ono što je ostalo od njih. Najupečatljiviji je bio pronalazak jednog bureta u kome se nalazilo telo sa prostrelnom ranom. Taj slučaj se istražuje kao ubistvo, a pretpostavlja se da se radi o muškarcu koji je preminuo sredinom 70-ih ili početkom 80-ih.

Mafija stoji iza svega?

Poslednji ljudski ostaci pronađeni su 15. avgusta na plaži Svim. 

Obližnji Las Vegas istorijski je bio utočište kriminalaca povezanih s mafijom i veruje se da su baš oni mogli tela svojih neprijatelja da bacaju u duboke vode jezera.

Najveći američki rezervoar vode, jezero Mid, snabdeva pijaćom vodom 20 miliona ljudi na području koje se proteže od Las Vegasa do Los Anđelesa. Vodostaj je počeo da opada 2000. godine, a situacija postaje sve gora s učestalijim sušama i klimatskim promenama. Njegov trenutni nivo najniži je od 1937. godine.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike