Šta sve znamo o Nataliji Vovk: Sumnja se da je bila u Azovu, triput menjala tablice i promenila boju kose! Oglasio se i njen otac (VIDEO)

23.08.2022

07:31

0

Autor: N. Pavlović

Sa ćerkom ušla u zemlju da ne privlači veliku pažnju

Šta sve znamo o Nataliji Vovk: Sumnja se da je bila u Azovu, triput menjala tablice i promenila boju kose! Oglasio se i njen otac (VIDEO)
natalija-vovk-otac - Copyright Printscreen/FSB/Ria Novosti

Natalija Vovk, glavna osumnjičena za ubistvo Darje Dugine, ćerke ruskog filozofa Aleksandra Dugina, pre izvesnog vremena je otišla u Evropu, kao izbeglica, ali se ubrzo vratila, rekao je njen otac za RIA Novosti.

Navodno, Natalija je pre nekoliko dana pozvala oca i rekla mu da se nalazi na Baltiku.

- Pitao sam je kako je, a ona je rekla: "Sve je u redu, sve je u redu". Zvala me je na internetu, putem Skajpa ili tako nečeg. Rekla je da je u Litvaniji - rekao je otac Vovkove.

Kako tvrdi, nije ni znao da je boravila u Rusiji.

Inače, medijima kruže informacije da je Natalija Vovk bila članica ozloglašenog ukrajinskog bataljona Azov što je njen otac negirao, ali je potvrdio da je služila u Oružanim snagama Ukrajine. Iz vojske se povukla iz zdravstvenih razloga.

- Rekla je da su ih vodili na obuku, ali ne znam da li su tamo pucali ili nisu - rekao je otac i dodao da njegova ćerka nije učestvovala u takozvanim antiterorističkim operacijama u Donbasu.

Podsetimo, u subotu u veče u Moskvi je eksplodirao automobil u kome se nalazila Dugina koja je od siline praska izletela na ulicu i preminula na licu mesta.

Prethodno je sa ocem boravila na festivalu "Tradicija", a prema određenim izveštajima, upravo on je trebalo da se vozi tim automobilom, ali se predomislio u poslednjem trenutku.

Iako je Ukrajina negirala da ima bilo kakve veze sa zločinom, FSB je u ponedeljak imenovao Nataliju Vovk (43) kao glavnu osumnjičenu za atentat.

Kako se navodi, ova Ukrajinka stigla je u Rusiju 23. jula sa ćerkom (12), koristeći registarske tablice Donjecke Narodne Republike kako bi izbegla kontrolu. Iznajmile su stan u zgradi u kojoj je živela Dugina.

Dok je bila u Moskvi, zamenila je tablice na svom "mini-kuperu" tri puta, pa je koristila kazahstanske, ukrajinske i oznake DNR. Posle zločina se odvezla u Estoniju sa ukrajinskim tablicama, saopštio je FSB.

FSB je objavio i nekoliko snimaka koji prikazuju Vovkovu dok se kretala Rusijom. Sumnja se da je upravo ona postavila bombu ispod automobila. Takođe, sa ćerkom je boravila na istom festivalu "Tradicija".

Smatra se da je načinila dobar potez putujući sa ćerkom jer nisu privlačile veliku pažnju na graničnim prelazima, pogotovo ako su ušle kao izbeglice kojih ima na hiljade.

"Mini-kuper", koji odgovara opisu, našao se na sajtu za prodaju automobila, a postavio ga je izvesni Danil Šaban što je Natalijino devojačko prezime. U Rusiju je ušla kao plavuša sa tablicama DNR, a zemlju je napustila kao brineta sa ukrajinskim tablicama.

Prema određenim detaljima sa njenih dokumenata, koji su osvanuli na internetu, bila je deo jedinice 3507, što zapravo predstavlja Azov. Ipak, postoji mogućnost i da su dokumenta lažna.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike