Dugin gledao kako mu ćerka gine: Trebalo je on da bude u kolima koja su eksplodirala, ali se predomislio u poslednjem trenutku? (VIDEO)

21.08.2022

07:53

0

Autor: 24sedam

Eksplozija je bila toliko snažna da je nesrećnu devojku izbacila iz automobila

Dugin gledao kako mu ćerka gine: Trebalo je on da bude u kolima koja su eksplodirala, ali se predomislio u poslednjem trenutku? (VIDEO)
dugin-eksplozija - Copyright Telegram/Mash

Darja Dugina (30), ćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, poginula je kasno sinoć u Moskvi kada je njen automobil eksplodirao nasred ulice.

Tragedija se dogodila u Podmoskovlju u blizini sela Bolši Vjazemi oko 21.45 sati po lokalnom vremenu kad je njen džip eksplodirao u pokretu. Kako se navodi, Darja se vraćala sa književno-muzičkog festivala "Tradicija" gde je bila sa ocem.

Eksplozija je bila toliko snažna da je nesrećnu devojku izbacila iz automobila na asfalt.

YouTube/ Nova Resistência NR
 

Žena koja radi u cvećari u blizini mesta događaja rekla je da je čula dve detonacije nakon čega su dim i vatra zahvatili automobil. Drugi očevidac je primetio da je eksplozija koja je zagrmela bila izuzetno snažna i da se treslo staklo.

Na snimcima sa mesta nesreće može se videti da je "tojota" skoro potpuno uništena. Među prvima je na mesto nesreće stigao i sam Aleksandar Dugin koji je pratio svoju ćerku u drugom automobilu i bukvalno bio svedok njene smrti.

Na društvenim mržama pojavio se snimak Dugina na mestu nesreće, a može se videti kako se drži se za glavu dok gleda džip u plamenu.

 

 

Istražitelji su u prvi mah pretpostavili da je eksplodirala boca sa gasom, ali nakon uviđaja nije isljučena mogućnost da je improvizovana eksplozivna naprava postavljena u automobil.

Smatra se da je meta mogao biti i sam Dugin. Učesnik festivala "Tradicija" Pjotr Lundstrem rekao je za portal Izvestija da je Dugin trebalo da se vozi u džipu koji je eksplodirao, ali je pre polaska iznenada odlučio da pređe u drugi automobil.

Darija Aleksandrovna Dugina je diplomirala na Filozofskom fakultetu Moskovskog državnog univerziteta. Bila je član Međunarodnog evroazijskog pokreta koji je osnovao njen otac.

Aleksandar Dugin je uticajni ruski filozof i prema mnogim zapadnim analitičarima "glavni ideolog Kremlja". Postavio je temelje novog Evroazijstva prema kome prostor od Dablina do Vladivostoka treba da se ujedini kako bi se suprotstavio američkom "atlantizmu".

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike