Oglasio se Dugin posle smrti ćerke Darje: To je bio teroristički čin, ubili su je na moje oči! (FOTO)

22.08.2022

13:27

0

Autor: 24sedam

FSB je saopštio da je rasvetlio zločin

Oglasio se Dugin posle smrti ćerke Darje: To je bio teroristički čin, ubili su je na moje oči! (FOTO)
TyY7TclQ - Copyright Foto: Printskrin/Telegram

Ruski filozof i politički analitičar, Aleksandar Dugin, čija je ćerka Darja poginula u eksploziji automobila u Rusiji, rekao je da je to bio teroristički čin.

- Ćerku su mi brutalno ubili, na moje oči - rekao je Dugin dodajući da je njena smrt "teroristički akt ukrajinskog nacističkog režima".

- Ona je bila lepa žena, pravoslavka, ratni izveštač, televizijski ekspert i filozof. Nama treba naša pobeda. Moja ćerka je žrtvovala svoj život, zato pobedite - dodao je Dugin.

Ruski filozof je svima zahvalio na izrazima saučešća i podsetio je da Darja nikada nije pozivala na nasilje. 

- Položila je život na oltaru pobede svoje zemlje - reči su Aeksandra Dugina koje je na Telegram postavio njegov prijatelj Konstantin Malofejev.

 

- Bila je zvezda u usponu na početku svog puta. Neprijatelji Rusije su je podlo, kradomice ubili... Ali nas, naš narod, ne mogu slomiti ni tako nepodnošljivi udarci. Hteli su krvavim terorom da slome našu volju protiv najboljih i najranjivijih među nama. Ali oni to neće dobiti.

Naša srca žude za nečim višim od osvete ili odmazde... Nama je potrebna samo naša pobeda - dodao je

Kako je naveo, u Televizijskom centru Ostankino sutra će se održati komemoracija njegovoj ćerki.

Profimedia
Dugin

Ukrajina je demantovala da je umešana u smrt Dugine. 

Sa druge strane, ruski FSB je saopštio da je rasvetlio ubistvo Dugine. Kako su naveli, pripremile su ga ukrajinske specijalne službe, a izvršilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je nestala posle zločina u Estoniji.

Šta je do sada poznato o smrti Darje Dugine?


Automobil, u kojem je bila Darja Dugina, eksplodirao je dok se kretao punom brzinom na Možajskom autoputu oko 21 sat u subotu. Dugina se vraćala sa festivala "Tradicija" na kome je bila sa ocem. Dugin je trebalo da se vozi tim automobilom, ali se predomislio u poslednji čas, rekli su poznanici.

Foto: Printskrin/Telegram
 

- Istražni komitet je saopštio da je u automobil navodno postavljena eksplozivna naprava, kapaciteta približno 400 grama TNT. Automobil u kom je poginula Dugina pripada njenom ocu - rekao je Andrej Krasnov, predsednik pokreta "Ruski horizont".

Izvor iz policije je rekao da su počinioci postavili eksplozivnu napravu u automobil tokom festivala, dok je automobil bio na otvorenom parkingu. Bomba se nalazila ispod sedišta vozača.

Specijalna služba je utvrdila da su „zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe“, a ubica je državljanka Ukrajine Natalija Pavlovna Vovk, rođena 1979. godine.

U Rusiju je stigla 23. jula zajedno sa ćerkom Šaban Sofijom Mihajlovnom, rođenom 2010, kako su naveli. Njih dve su boravile na istom festivalu na kome su bili Duginovi

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike