Da li je ovo Ukrajinka koja je bombom ubila Duginu? Iznajmila stan u njenoj zgradi, pa je pratila (FOTO/VIDEO)

22.08.2022

14:54

0

Autor: N. Pavlović

Bomba je postavljena ispod sedišta vozača

Da li je ovo Ukrajinka koja je bombom ubila Duginu? Iznajmila stan u njenoj zgradi, pa je pratila (FOTO/VIDEO)
darja-natalija - Copyright Twitter/Printscreen

Ruska obaveštajna agencija FSB objavila je da je rasvetlila ubistvo Darje Dugine, ćerka ruskog filozofa Aleksandra Dugina, i da je bombu, navodno, postavila ukrajinska državljanka Natalija Pavlovna Vovk. FSB je objavio snimke osumnjičene tokom njenog boravka u Rusiji.

- Utvrdili smo da je zločin pripremila i izvršila ukrajinska specijalna služba. Počinilac je Natalija Pavlovna Vovk, državljanka Ukrajine rođena 1979. godine, koja je u Rusiju došla 23. jula  zajedno sa svojom ćerkom (12) - navodi se u izveštaju FSB-a.

Kako se navodi, Vovk je iznajmila stan u istoj zgradi u kojoj je Dugina živela kako bi prikupila informacije o njenom načinu života.

Navodno je koristila mini-kuper kojim je ušla u Rusiju registarskih oznaka NR Donjecka, dok je u Rusiji pri povratku u Ukrajinu koristila kazahstanske i ukrajinske tablice. 

- Na dan atentata, Vovk i njena 12-godišnja ćerka prisustvovale su književno-muzičkom festivalu „Tradicija“, gde je Dugina bila počasni gost - navodi se u izveštaju FSB i dodaje da su nakon ubistva Vovk i njena ćerka pobegle u Estoniju.

Ukrajina odbacuje optužbe o umešanosti u ubistvo.

Šta se do sada zna o smrti Darje Dugine?

Automobil, u kojem je bila Darja Dugina, eksplodirao je dok se kretao punom brzinom na Možajskom autoputu oko 21 sat u subotu. Dugina se vraćala sa festivala "Tradicija" na kome je bila sa ocem. Dugin je trebalo da se vozi tim automobilom, ali se predomislio u poslednji čas, rekli su poznanici.

Foto: Printskrin/Telegram
Dugina

- Istražni komitet je saopštio da je u automobil navodno postavljena eksplozivna naprava, kapaciteta približno 400 grama TNT. Automobil u kom je poginula Dugina pripada njenom ocu - rekao je Andrej Krasnov, predsednik pokreta "Ruski horizont".

Izvor iz policije je rekao da su počinioci postavili eksplozivnu napravu u automobil tokom festivala, dok je automobil bio na otvorenom parkingu. Bomba se nalazila ispod sedišta vozača.

Specijalna služba je utvrdila da su „zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe“, a ubica je državljanka Ukrajine Natalija Pavlovna Vovk, rođena 1979. godine.

U Rusiju je stigla 23. jula zajedno sa ćerkom Šaban Sofijom Mihajlovnom, rođenom 2010, kako su naveli. Njih dve su boravile na istom festivalu na kome su bili Duginovi.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike