Poruka iz Rusije za Nataliju Vovk: Odmah trči u ambasadu ako hoćeš da ostaneš živa... (FOTO)

23.08.2022

05:34

0

Ako Vovkova to ne uradi, onda će je se, kao opasnog svedoka, otarasiti "njeno rukovodstvo iz SBU ili njegovi anglosaksonski gospodari"

Poruka iz Rusije za Nataliju Vovk: Odmah trči u ambasadu ako hoćeš da ostaneš živa... (FOTO)
darja-natalija - Copyright Twitter/Printscreen

Ruska obaveštajna agencija FSB objavila je juče da je rasvetlila ubistvo Darje Dugine, ćerka ruskog filozofa Aleksandra Dugina, i da je bombu, navodno, postavila ukrajinska državljanka Natalija Pavlovna Vovk. FSB je objavio snimke osumnjičene tokom njenog boravka u Rusiji.

Nakon toga član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov poručio je ukrajinskoj državljanki Nataliji Vovk, koju je Federalna služba bezbednosti danas označila kao ubicu novinarke Darje Dugine, da zatraži azil u ruskoj ambasadi u Estoniji.

- Jedina šansa za Nataliju Vovk da ostane živa je da odmah otrči u rusku ambasadu u Estoniji i zatraži azil. Onda je čeka suđenje i može da sačuva svoj život - napisao je Rogov na svom Telegram kanalu.

Kako navodi, ako Vovkova to ne uradi, onda će je se, kao opasnog svedoka, otarasiti "njeno rukovodstvo iz SBU ili njegovi anglosaksonski gospodari".

Šta se do sada zna o smrti Darje Dugine?

Foto: Printskrin/Telegram
 

 

Darja Dugina, ćerka poznatog ruskog filozofa i analitičara Aleksandra Dugina, poginula je u noći između subote i nedelje u Moskvi nakon što je automobil kojim se vozila eksplodirao.

Automobil se kretao punom brzinom na Možajskom auto-putu oko 21 sat u subotu. Dugina se vraćala sa festivala "Tradicija" na kome je bila sa ocem. Inače, Dugin je trebalo da se vozi tim automobilom, ali se predomislio u poslednji čas, rekli su poznanici.

- Istražni komitet je saopštio da je u automobil navodno postavljena eksplozivna naprava, kapaciteta približno 400 grama TNT. Automobil u kom je poginula Dugina pripada njenom ocu - rekao je Andrej Krasnov, predsednik pokreta "Ruski horizont".

Investigative Committee of Russia via AP)
 

 

Izvor iz policije je rekao da su počinioci postavili eksplozivnu napravu u automobil tokom festivala, dok je vozilo bilo na otvorenom parkingu. Bomba se nalazila ispod sedišta vozača.

Specijalna služba je utvrdila da su „zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe“, a ubica je državljanka Ukrajine Natalija Pavlovna Vovk, rođena 1979. godine.

U Rusiju je stigla 23. jula zajedno sa ćerkom Šaban Sofijom Mihajlovnom, rođenom 2010, kako su naveli. Njih dve su boravile na istom festivalu na kome su bili Duginovi.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike