Zakoni postoje i vreme je da se primenjuju, Zaharova reagovala: Osvrnula se na smrt Darje Dugine - oprosti oče, ne znaju šta čine!

22.08.2022

09:13

0

Oni koji se rugaju ovome, govore o sebi samima, o svojoj dehumanizaciji, razotkrivajući svu gadost naših dana - poručila je Zaharova

Zakoni postoje i vreme je da se primenjuju, Zaharova reagovala: Osvrnula se na smrt Darje Dugine - oprosti oče, ne znaju šta čine!
Marija Zaharova - Copyright Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service via AP, File

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarisala je smrt Darje Dugine i rekla da je ovo tragedija ne samo porodice Dugin, već miliona ljudi širom sveta koji je doživljavaju kao svoju.

- Ovo je bol miliona ljudi. Samo oni zli mogu se podsmevati ovakvoj nesreći. Probudila sam se u dva ujutru i dočekala me strašna vest. Videla sam snimak Aleksandra Dugina kako nemo gleda u zapaljeni automobil u kom je epoginula njegova ćerka i prošla mi je misao kroz glavu: "Oprosti oče, ne znaju šta čine" - navela je Zaharova i dodala:

- A onda se zapitate: Kako da znaju? Ali Otac zna, on će razumeti. Oni koji se rugaju ovome, govore o sebi samima, o svojoj dehumanizaciji, razotkrivajući svu gadost naših dana. Nemoguće je radovati se ubistvu čoveka. To rade za one koji su još uvek fascinirani strašnom lažnom himerom i veruju u zamenjene vrednosti. Na kojoj strani je istina? Nema istine na drugoj strani: Tamo gde se neko raduje smrti mlade žene od eksplozije, tamo nema istine - istakla je.

24sedam/Profimedia/YouTube/ Nova Resistência NR
 

Prema njenim rečima, tu je zemaljski sud.

- I postoji Bog. Ne možemo predvideti ni jedno ni drugo. Ali potrebno je pronaći način da se postojeće zakonske norme prošire na ovo informaciono nasilje - navela je Zaharova.

Kako kaže, Aleksandru Duginu to nije neophodno. To je ono što je čovečanstvu potrebno da bi se držalo puta koji vodi ka svetlosti, a ne da bi skrenulo na put u provaliju.

- Zakoni postoje i vreme je da se primenjuju - napisala je Zaharova u svom izlaganju.

Da podsetimo, Darja Dugina, ćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, poginula je u noći između subote i nedelje u Moskvi, kada se aktivirala eksplozivna naprava koja se nalazila u njenom vozilu.

Darja je rođena 1992. godine, diplomirala je na Filozofskom fakultetu Moskovskog državnog univerziteta "Lomonosov".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike